Адриан Андреев впечатли с дебютното си участие в квалификациите на

...
Адриан Андреев впечатли с дебютното си участие в квалификациите на
Коментари Харесай

Няма да има втори българин в основната схема: Андреев с тежка загуба в решителния кръг

Адриан Андреев впечатли с дебютното си присъединяване в квалификациите на конкуренция от Големия шлем, постигайки две следващи победи и имаше историческата опция да попадне в главната скица на Аустрелиън Оупън и по този метод да имаме за пръв път в миналото двама представители при мъжете в същинската фаза от " мейджър " шампионат. За страдание, то през днешния ден нашият съотечественик остана доста надалеч от най-високото си ниво и изигра искрено слаб мач, а това разреши на Зизу Бергс да го надиграе с удобното 6:1 6:2, с цел да се класира за Откритото състезание на Австралия.

Срещата стартира с безапелационно извоювани подавания от страна на двамата тенисисти, само че несъмнено белгиецът играеше с по-голяма доза експанзия и имаше надзор над размените от дъното на корта. Андреев пък не можеше да откри оптималния темп в своите отигравания и позволи две следващи съществени грешки от форхенд страната, които позовлиха на Бергс да пробие и скоро резултатът беше 4:1 в интерес на по-високоранкирания играч. Следващият гейм сложи българина пред следващо тестване и той трябваше да избавя цели шест точки за пробив, като пласира някои впечатляващи уинъри в тези моменти, но в последна сметка се пропука и скоро откриващият сет беше история.

Нещата стартираха малко по-оптимистично във втората част, защото Адриан измъкна откриващия си сервис гейм, единствено че продължаваше да наподобява прекомерно мек в своите отигравания и просто не устояваше на темпото от другата страна на мрежата. Сякаш всичко това обезкуражи родния ни представител, който не спираше да бърка от привидно печеливши позиции и не след дълго се оказа изоставащ с 1:4.

Българинът не се беше предал и върна един от двата си брейкове закъснение, пласирайки отличен минаващ удар, но оттова насетне не можа да противодейства по никакъв метод на съперника си и можеше да напусне Мелбърн с гордо вдигната глава.

Следващият деклариран шампионат в графика на софиянеца пък е Чаланджъра на закрити твърди кортове в немския град Кобленц, където той ще се изявява в главната скица сред 30 януари и 5 февруари.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР