Адриан Андреев стартира с победа на турнира по тенис от

...
Адриан Андреев стартира с победа на турнира по тенис от
Коментари Харесай

Адриан Андреев спаси четири мачбола и се класира за втория кръг на Чалънджър”-а в Хелзинки

Адриан Андреев започва с победа на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на твърда настилка в зала в Хелзинки (Финландия) с награден фонд 67 960 евро. 21-годишният българин победи Джей Кларк (Великобритания) s 6:1, 3:6, 7:6(2) за 2:05 часа. Така той се реваншира за загубата си от този съперник на шампионат във Форли (Италия) през тази година.

Андреев взе безапелационно първата част след единствено 24 минути, само че във втория сет позволи един пробив и след 6:3 Кларк изравни резултата.

В третия сет играта беше равностойна, а двамата си размениха по един пробив. В десетия гейм българинът избави четири мачбола, а в тайбрека взе задатък от 5:0 и след 7:2 завтори срещата с първата си опция.

С триумфа си Андреев проработи 8 точки за международната класация, а във втория кръг ще играе против Матиа Белучи от Италия, който победи номер 4 в схемата Норберт Гомбош от Словакия с 4:6, 7:6(3), 6:1.

21-годишният Белучи е номер 157 в света, а двамата не са играли един против различен до момента.

Димитър Кузманов ще стартира своето присъединяване на следващия ден. Българинът, който 213-и в международната класация сега, ще играе против французина Юго Гастон, който е 132-и в класацията на АТP.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР