Адриан Андреев обясни, че не е издържал физически в мача

...
Адриан Андреев обясни, че не е издържал физически в мача
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Не издържах физически

Адриан Андреев изясни, че не е издържал физически в мача си от първия кръг на шампионата по тенис от сериите АТП 250 в София и това се е оказало решаващо при провалянето от сърбина Миомир Кецманович с 6:7(7), 4:6 в столичната зала "Арена Армеец ".

"От този мач научих, че мога да реализира фантазиите и задачите си и че мога да напредна физически и душевен. След като върнах пробива във втория сет чаках, че ще мога да направя поврат, до момента в който ми крампираха краката при 4:5 и по тази причина съм доста отчаян, тъй като се усещах много убеден в този гейм. Просто не можах да покажа равнището, което мога, поради физическото ми положение ", разяснява 319-ият в международната класация Андреев.

Двубоят беше много оспорван, като българинът навакса пробив пасив при 5:6 гейма, а в последвалия тайбрек даже пропусна сетбол при 7:6 точки.

Във втората част Андреев навакса ранен пробив пасив, само че при 4:5, когато сервираше, получи мускулни проблеми в краката и 62-ият в света Кецманович се възползва, с цел да стигне до успеха.

"През целия мач се стараех да не се сломявам, да не му давам никакви лесни точки. При 5:6 гейма в първия сет си повтарях да имам вяра, да играя точка за точка и да забележим какво ще стане. Във втория сет по същия метод. Казах си, в случай че изгубя мача, да ми го вземе той. Аз няма да му давам безусловно нищо. Ще си вземам сервисите, ще се боря за всяка точка на ретур и мисля, че в последна сметка душевен демонстрирах много резистентност, само че най-после просто физически не устоях. Но душевен бях там, борех се за всяка точки и във всеки един миг имах вяра, че мога да печеля мача ", изясни той.

Андреев е удовлетворен от напредъка през сезона и от присъединяване си в шампионати на по-високо равнище.

"Напредвам с всяка една година. Тези мачове (в Тура на АТП) единствено не дърпат напред. Тази година изиграх много шампионати от АТП 250, Чалънджъри. Мисля, че тези мачове ми дръпнаха играта. Видях какво да прогресирам и се надявам да не преставам да играя на тези огромни шампионати, тъй като това ми е фантазията да бъда на огромната сцена и да реализирам допустимо най-хубави резултати ", сподели софиянецът.

Той е благополучен, че София има опция да провежда шампионат от сериите АТП 250, което дава спомагателна опция за изява на българските играчи.

"Радвам се, че имаме подобен шампионат в България. Това е значителен скок за българския тенис. Наистина аз напреднах доста поради този шампионат през годините, тъй като видях тези играчи, упражнявах с тях. Видях по какъв начин работят, по какъв начин играят мачове и в действителност е доста специфичен шампионат за мен ", сподели Андреев.

Той и Александър Лазаров излизат на следващия ден в първия кръг на конкуренцията на двойки против опитните Роман Йебави (Чехия) и Матве Миделкооп (Нидерландия).

"На двойки всичко може да стане. Те са много обиграва двойка, само че и ние с Алекс играем доста добре. На него изискванията тук доста му пасват. Той страховит тенисист. Надявам се да покажем добра игра и да забележим какво ще стане. Алекс и Мико (Кузманов) са в страхотна форма. Тренирах с тях и са изцяло подготвени да завоюват мачовете си на сингъл. Не знам дали ще стане, само че са подготвени ", разяснява Андреев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР