Адолф Хитлер е направил много добри неща. Доналд Тръмп e

...
Адолф Хитлер е направил много добри неща. Доналд Тръмп e
Коментари Харесай

Хитлер е направил много добри неща, казал Тръмп, според нова книга

" Адолф Хитлер е направил доста положителни неща ". Доналд Тръмп e декларирал това по време на аудиенция във Франция през 2018 година, когато беше президент на Съединени американски щати, твърди публицист от в. " Уолстрийт джърнъл " в книга, която ще бъде оповестена на 13 юли, съобщи Франс прес.

Тръмп отхвърля да е споделил тези думи отвън формалната стратегия на визитата си във връзка 100-годишнината от края на Първата международна война, прецизира Майкъл Бендър, създателят на книгата " Frankly, We did win this election " (в превод " Честно казано, спечелихме тези избори " ). Откъси от нея бяха оповестени в американски издания преди формалната ѝ премиера.

Бендър твърди, че Тръмп е направил въпросното изявление по време на спонтанен " урок по история ", който получил от тогавашния шеф на канцеларията си Джон Кели. Бивш военачалник от военноморските сили, Кели му припомнил кои страни на чия страна са били по време на спора и направил паралели сред Първата и Втората международна война. Той изредил и всички жестокости, осъществени от Хитлер.

Последвало изявлението на Тръмп за Хитлер, което потресло Кели. Началникът на канцеларията на президента му споделил, че бърка. Тръмп обаче не трансформирал позицията си и изтъкнал икономическото възобновяване на Германия при ръководството на нацистите през 30-те години на предишния век, твърди Майкъл Бендър.

Журналистът, който се базира на анонимни източници, споделя, че тогава Кели отвърнал на Тръмп: " Не може да говорите хубави неща за Хитлер. Изобщо. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР