Администрацията трябва да управлява внимателно и с мярка общинския бюджет,

...
Администрацията трябва да управлява внимателно и с мярка общинския бюджет,
Коментари Харесай

Иван Дашев: Настоявахме за видеонаблюдение, но защо несебърлии ще платим 690 хил. лв., а за бургазлии с евросредства?

Администрацията би трябвало да ръководи деликатно и с мярка общинския бюджет, всяка отворена оперативна стратегия да се изследва, моли той

Една от идеите на Сдружение „ Напред Несебър “ евентуално ще се случи, откакто Община Несебър разгласи социална поръчка за видеокамери и инфраструктура към нея. Това обаче ще коства на данъкоплатците в Несебър 690 000 лева

За съпоставяне построяването на Център за видеонаблюдение в Бургас и камерите към него бяха обезпечени с безплатно финансиране  в границите на плана за Интегриран градски превоз, финансиран от Оперативна стратегия " Регионално развиване ". Центърът в Бургас работи от години, а локалната власт единствено надгражда и уголемява периметъра на видеонаблюдението.

„ В Несебър занапред тръгваме по този път, освен това всеки от нас ще заплати с налозите си. Още в средата на февруари т.г. от „ Напред Несебър “ излязохме с обществен апел в медиите общината да стартира работа по създаване на система за видеонаблюдение в целия район. В края на август напомнихме и стартирахме подписка, която единствено за няколко дни притегли изключителна поддръжка от локалните хора “, споделя в своя позиция ръководителят на гражданското съдружие Иван Дашев.

Така пристигна и новината за публичната поръчка.

„ Хубаво е, че сдружението и неговите симпатизанти започнаха да диктуват дневния ред в общината, само че има един доста значим подробност. А точно, че администрацията би трябвало да ръководи деликатно и с мярка общинския бюджет “, добавя Дашев. Според него всяка отворена оперативна стратегия би трябвало да бъде проучвана, да се приготвят качествени планове, които да се връщат като инвестиция в целия район.

„ Имаме отлични образци в прилежащите общини и Несебър не би трябвало да губи повече време “, приключват позицията си от „ Напред Несебър “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР