Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) е одобрила

...
Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) е одобрила
Коментари Харесай

В САЩ разрешиха назален спрей с антидот за спешна употреба при опиоидна интоксикация

Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) е одобрила налоксонов спрей за нос за незабавно лекуване на доказана или хипотетична опиоидна интоксикация, предадоха международните организации, базирайки се на информация от компанията, създала новата форма – Amphastar Pharmaceuticals.

Спреят за нос съдържа класическия антидот налоксон хидрохлорид и с едно впръскване доставя 4 mg от лекарството, което може да се ползва при възрастни и при педиатрични пациенти като първична доза, съгласно утвърждението на регулатора. FDA e разрешила разпределяне на продукта единствено по лекарско наставление.

В момента регулаторните управляващи на Съединени американски щати преглеждат заявки за позволения за приложимост на няколко артикули въз основата на налоксон, за които фирмите заявители желаят режим на разпределяне без лекарско наставление.

В края на предходната година FDA сподели, че налоксон може да е безвреден и ефикасен за приложимост без рецепта под някои форми, като по този метод евентуално проправи пътя за използването му на федерално равнище. Така повече компании започнаха да търсят утвърждение за приложимост на налоксонови артикули без рецепта.

Проблемът става все по-актуален, защото по публични данни през 2021 година повече от 106 000 души са умряли в Съединени американски щати от свръхдоза опиати.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР