Администрацията на Вашингтон отрича, че държавният секретар на САЩ Антъни

...
Администрацията на Вашингтон отрича, че държавният секретар на САЩ Антъни
Коментари Харесай

Белият дом отрича Блинкен да е блокирал изявление на Г-7, осъждащо руските президентски избори

Администрацията на Вашингтон отхвърля, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се е противопоставил на публикуването на изказване на Групата на седемте (G7), осъждащо президентските избори в Руската федерация.

 

" Не съм виждал това известие. И нямам доверие, че е правдиво. Направихме редица стъпки в тясна съгласуваност с нашите сътрудници от Г-7 и независимо, с цел да потърсим отговорност от Руската федерация за нейните дейности и похищения върху териториалната целокупност и суверенитета на Украйна “, сподели на брифинг заместник-началникът на пресслужбата на Държавния департамент на Съединени американски щати Ведант Пател.

 

По молба на публицист той разяснява обява във вестник " Ла Република ".

Изданието, базирайки се на свои източници, заяви, че Блинкен е блокирал текста на изказването на Г-7, осъждащо президентските избори в Руската федерация, направено от Италия, която я ръководи. Според вестника това решение на държавния секретар е подбудено от желанието да не даде мотив на Москва да се намеси в американските избори през ноември.

 

Както сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан на брифинг в понеделник, действителността е, че Владимир Путин завоюва съветските президентски избори. Според Съливан Съединени американски щати ще работят на тази основа. Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер означи, че „ Путин явно е водачът на Русия “. Както Пател заяви по-рано, американската администрация схваща, че Путин е спечелил президентските избори в Русия, само че няма да му изпрати поздравления.

 

Прессекретарят на съветския държавен глава Дмитрий Песков сподели пред ТАСС в понеделник, че словесната еквилибристика на Съединени американски щати няма да успее да омаловажи успеха на Путин на изборите за президент на Русия и да разклати вярата на жителите на страната в него. Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов сподели пред ТАСС на 17 март, че Москва не придава значение на мнението на Вашингтон за резултатите от президентските избори в Русия.


Изборите за президент на Русия се организираха от 15 до 17 март. За първи път те се организираха в границите на три дни и посредством отдалечено електронно гласоподаване в към една трета от областите в страната. Според Централната изборна комисия Путин е получил 87,28% от гласовете. Изборите записаха рекордна интензивност в актуалната история на Русия - 77,44%, показва ТАСС.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР