Администрацията на украинския президент съобщи, че в петък ще започне

...
Администрацията на украинския президент съобщи, че в петък ще започне
Коментари Харесай

Киев: Евакуацията от Азовстал ще започне в петък, 29 април

Администрацията на украинския президент заяви, че в петък ще стартира евакуацията на цивилни от мазетата на цех Азовстал.

Киев продължава да твърди, че в катакомбите под мариуполския цех „ Азовстал “ има цивилни, дружно с бойците от националния батальон „ Азов “*.

„ Днес е планувана интервенция за евакуиране на цивилни от територията на завода “, обявиха от кабинета на президента на Украйна сутринта на 29 април, без да навлизат в детайлности, съобщи Ройтерс.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш сподели след среща със Зеленски в Киев в четвъртък, че се водят интензивни полемики по отношение на опцията за евакуация на бойци и цивилни от катакомбите под стоманодобивния цех Азовстал.

По-рано съветският президент Владимир Путин се съгласи с присъединяване на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст в евакуацията на Азовстал. Това предложение беше отхвърлено от бойците на Азов, които с съображение се опасяват от наказателно гонене в Русия. Те не престават да упорстват да бъдат освободени с оръжие и откарани в трета страна.

Превод: ПИ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР