Администрацията на Тръмп е обвинена, че е източила почти 4

...
Администрацията на Тръмп е обвинена, че е източила почти 4
Коментари Харесай

Обвиниха администрацията на Тръмп в източване на фонд „11 септември“

Администрацията на Тръмп е упрекната, че е източила съвсем 4 милиона $ от стратегия, която отпуска средства за лекуване на нюйоркски пожарникари и медици, потърпевши на 11 септември. Министерството на финансите е спряло заплащанията преди съвсем четири години за здравната стратегия на Световния търговски център на FDNY, оповестява The Daily News.
Плащанията по програмата бяха позволени от Националния институт за сигурност и здраве при работа, само че Министерството на финансите е почнало да отделя част от парите.

Д-р Дейвид Презант, шеф на програмата и основен медицински шеф на FDNY, съобщи пред изданието, че няма публично пояснение за какво заплащанията са спрени и няма съобщение, че това ще се случи.

Той сподели пред The Daily News, че почти половин милион $ годишно липсват през 2016 и 2017 година Тази цифра се е нараснала до към 630 000 $ през 2018 и 2018 година, а през 2020 година 1,447 млн. $ са били отклонени от програмата до края на август.

„ Тук имаме заболели пожарникари, потърпевши при нещастието в Световния търговски център, и служащи от EMS. В миг, когато градът се намира в сложни финансови условия заради Covid-19, не получаваме нужните пари, с цел да можем да лекуваме тези герои, - сподели доктор Презант.
Републиканският конгресмен от Лонг Айлънд Питър Кинг се зае със случая и получи отчасти пояснение - че друга организация в града е в несвързана омраза с федералното държавно управление за сметките за Medicare.

Представителят Кинг дефинира събитията като позорни.

„ Дори не ме интересуват какви са детайлите на това нещо. Този фонд би трябвало да бъде изцяло обезщетен, напълно възобновен. Искам да кажа, това е неуместно ”, сподели той.

„ Ако някой е в действителност американски воин, това са служителите на реда и пожарникарите на 11 септември, изключително пожарникарите, и даже 1 $ да бъде арестуван, е безусловно безпричинно. “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР