Администрацията на сирийските кюрди в Северна Сирия обяви, че 785

...
Администрацията на сирийските кюрди в Северна Сирия обяви, че 785
Коментари Харесай

785 чужденци, свързани с ДАЕШ, са избягали при офанзивата на Турция в Сирия

Администрацията на сирийските кюрди в Северна Сирия разгласи, че 785 чужденци, свързани с терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), са съумели да избягат от лагер , където са били арестувани, като това е станало след обстрел от страна на Турция, оповестяват международните осведомителни организации.

В явна отпратка към подкрепяните от Турция сирийски бунтовници, които се борят дружно с турските елементи, администрацията посочи в изказване, че " наемници " са нападнали лагера, където " детайли на ДАЕШ " на собствен ред нападнаха охранителите на лагера и отвориха портите .

Официалната турска Анадолска организация заяви, че съюзените сирийски сили са завладяли град Сулук в петия ден на офанзивата на Турция в Североизточна Сирия.
 Турските сили завзеха елементи от сирийския град Сулук
Турските сили завзеха елементи от сирийския град Сулук

Сулук се намира на към 10 км от сирийско-турската граница

Агенцията посочи, че центърът на града, който е ситуиран на стратегически кръстопът на към 10 км южно от границата с Турция, е бил прочистен от " Отрядите за национална отбрана " на сирийските кюрди.

Турция счита отрядите за терористична формация, защото те били свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен протест против турската страна от няколко десетилетия.

Кюрдски представител, който е поискал да остане неизвестен, обаче е декларирал, че конфликтите в Сулук не престават .
 Кюрдите: Нанесохме проваляне на Турция
Кюрдите: Нанесохме проваляне на Турция

Вървят боеве за стратегически град

От турското военно министерство оповестиха, че 480 бойци от " Отрядите за национална отбрана " са били " обезвредени " от началото на интервенцията, която стартира в сряда. Броят на убитите кюрдски бойци не може да бъде доказан от самостоятелен източник.

Няколко снаряда, изстреляни от Сирия, са блъснали турските гранични градове Акчакале и Суруч в провинция Шанлъурфа. Анодолската организация добави, че един човек е бил ранен през днешния ден в Суруч.
 Арабската лига нахока Турция и настоя неотложно да приключи интервенцията в Сирия
Арабската лига нахока Турция и настоя неотложно да приключи интервенцията в Сирия

И да изтегли войските си от територията на Сирия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР