Администрацията на САЩ вдига таксите за кандидатстване за американски визи.

...
Администрацията на САЩ вдига таксите за кандидатстване за американски визи.
Коментари Харесай

САЩ вдигат таксите за визи

Администрацията на Съединени американски щати подвига таксите за кандидатстване за американски визи. Това излиза наяве от публично известие на уеб страницата на американското посолство в София.

От там показват, че държавният департамент на Съединени американски щати актуализира цената за консулските такси след преразглеждане на разноските, свързани с даването на визови и други услуги в целия свят.

Ръстът на таксите е отражение на растящите разноски за осъществяване на услугите, предоставяни в консулските отдели в другите страни.

Държавният департамент работи старателно, с цел да държи цените, свързани с издаването на визи, минимални и по тази причина изисква от претендентите само суми на стойност, задоволителна да покрие разноските за получените консулски услуги “, показват от посолството в София.

За България таксата за бизнес и туристически визи (B1/B2) и други типове неработни неимигрантски визи, като да вземем за пример студентски визи и визи за гости по обменни стратегии, ще се увеличи от 160 щатски $ на 185 щатски $.

Таксата за избрани неимигрантски визи за краткотрайни служащи (визи в категория H, L, O, P, Q, и R) пък ще се увеличи от 190 щатски $ до 205 щатски $.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР