Администрацията на САЩ смята, че може и да не се

...
Администрацията на САЩ смята, че може и да не се
Коментари Харесай

Вашингтон дава заден за нови антируски санкции

Администрацията на Съединени американски щати счита, че може и да не се стигне до въвеждането на новите едностранни наказания против съветския военно-промишлен комплекс. Това заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт, съобщи БГНЕС.

" Днес информирахме Конгреса, че този закон (Законът за противопоставяне на съперниците на Америка чрез наказания, CAATSA) и неговата имплементация съдържа съветски военни продажби. Вярваме, че след влизането му в действие непознатите държавни управления ще се откажат от плануваните или оповестени покупки на военно съоръжение от Русия за няколко милиарда $ ", сподели Науърт.

" От тази позиция, в случай че законът проработи, по-късно въвеждането на наказания против съответни организации или лица може и да не се наложи, тъй като законодателството към този момент ще е послужило като възпиращо средство ", заключи тя.

БГНЕС напомня, че в понеделник Съединени американски щати оповестиха въвеждането на наказания против тези физически и юридически лица, които са били (или към момента са) крупни клиенти на съветския военно-промишлен комплекс. В тази връзка американското Министерство на финансите беше задължено да показа през Конгреса така наречен " Кремълски отчет " - лист с длъжностните лица, политици и огромни предприемачи, дружно с разбор на връзките им с съветската власт. В документа би трябвало да бъдат включени и фирмите с държавно присъединяване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР