Администрацията на САЩ ще привлече още 1000 военни медицински специалисти,

...
Администрацията на САЩ ще привлече още 1000 военни медицински специалисти,
Коментари Харесай

САЩ мобилизират 1000 военни лекари в болниците заради Омикрон

Администрацията на Съединени американски щати ще притегли още 1000 военни медицински експерти, които да оказват помощ в американските лечебни заведения. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в обръщението си към нацията довечера в Белия дом, съобщи БГНЕС.

" Наредих на Пентагона да активизира още хиляда военни, които да оказват помощ на локалните лечебни заведения да усилят потенциала си ", съобщи американският водач. " Това са хиляда военни лекари, медицински сестри и санитари ", добави той.
Вариантът Омикрон към този момент изцяло господства в Съединени американски щати
Бързо разпространяващият се вид Омикрон към този момент е главният серотип на ковид в Съединените щати. По последни данни 73,2 %...
Прочети повече
" Вече започнахме да придвижваме екипи от медицински експерти. Тази седмица те дойдоха в щатите Уисконсин и Индиана ", означи Байдън. Президентът на Съединени американски щати съобщи, че дефицитът на медицински личен състав е едно от най-големите провокации за лечебните заведения в Съединени американски щати, защото коронавирусът се популяризира с доста бързи темпове.

В понеделник Федералният център за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати заяви, че разновидността Oмикрон на ковид е станал преобладаващ в страната. Според данните, събрани през миналата седмица, вариантът е открит в над 73% от инфектираните. В редица региони, в това число югоизточните и северозападните, делът на инфектираните с Омикрон надвишава 90 %.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР