Администрацията на САЩ разработи вътрешни насоки за служители на разузнаването,

...
Администрацията на САЩ разработи вътрешни насоки за служители на разузнаването,
Коментари Харесай

САЩ забраняват предаването на данни на Украйна за руското военно ръководство

Администрацията на Съединени американски щати създаде вътрешни насоки за чиновници на разузнаването, с цел да забрани предаването на информация в Украйна за местонахождението на ръководителите на съветските въоръжени сили, както и всевъзможни данни, които биха могли да оказват помощ на Киев да нападна съветски цели отвън Украйна. За това написа Washington Post (WP), базирайки се на източници.

Според събеседниците на вестника първата възбрана не се отнася за данни за местоположението на съветски офицери на територията на Украйна, в това число генерали, резултатът й е по-скоро стеснен до данни за висшето управление на въоръжените сили на РФ, например министърът на защитата Сергей Шойгу или началникът на Генералния щаб Валери Герасимов.

Втората възбрана, съгласно WP, има за цел да подсигурява, че „ Съединени американски щати няма да станат участник в офанзивите, които Украйна може да предприеме вътре в Русия “. По-специално, съгласно нея, тези опасения принудиха администрацията на Съединени американски щати да отсрочи проектите за доставка на бойни самолети през Полша, които Украйна може да употребява за нанасяне на удари по съветска територия.

Припомняме, по-рано The New York Times, базирайки се на високопоставени американски чиновници, написа, че Съединени американски щати са дали на Украйна разследващи данни, които са довели до гибелта на съветски офицери. Колко души са починали, не се прецизира. По-късно Пентагонът отхвърли тази информация. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че Кремъл знае, че американското разузнаване предава данни за позициите на съветската войска на въоръжените сили на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР