Администрацията на САЩ обмисля да продаде на Израел нови бойни

...
Администрацията на САЩ обмисля да продаде на Израел нови бойни
Коментари Харесай

САЩ обмислят възможността за продажба на оръжия на Израел, чието доставяне ще отнеме години

Администрацията на Съединени американски щати обмисля да продаде на Израел нови бойни самолети, ракети въздух-въздух и комплекти за ориентиране на авиационни бомби.

Както оповестява, базирайки се на свои лични източници, става въпрос за петдесет нови изтребителя F-15, три дузини усъвършенствани ракети въздух-въздух със междинен обхват AIM-120 и редица комплекти управляеми бомби JDAM.

Продажбата към момента не е утвърдена от Белия дом, макар че той импровизирано я е докладвал на съответните комисии на Конгреса. В същото време се отбелязва, че ще са нужни години, до момента в който тези оръжия стигнат до Израел.

Новината за евентуалната продажба идва на фона на рецензии към президента Джо Байдън както от поддръжниците на военната интервенция на Израел, по този начин и от тези, които симпатизират на палестинците.

По-рано Washington Post заяви, че Белият дом е разрешил скрито прехвърлянето на бомби и изтребители на стойност милиарди долари в Израел, в това число 1800 бомби MK84 и 500 бомби MK82. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР