Администрацията на САЩ не се страхува, че Русия може да

...
Администрацията на САЩ не се страхува, че Русия може да
Коментари Харесай

Politico: Съединените щати не се страхуват от използване на ядрени оръжия от Русия

Администрацията на Съединени американски щати не се опасява, че Русия може да употребява нуклеарно оръжие. Това е съобщил помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан на закрита среща с специалисти, написа Politico, базирайки се на свои източници.

Според Съливан, в този момент няма признаци, че Русия се готви да употребява нуклеарно оръжие против Украйна или нейните западни съдружници.   эДжейк Съливан също описа на специалисти за срещата сред президентите на Съединени американски щати и Украйна Джо Байдън и Володимир Зеленски. Според него президентите са разискали евентуалните „ отговорности “ на Съединени американски щати към Украйна, когато военните дейности в страната приключат. Той добави, че това би трябвало да е предизвестие за Русия против нов опит за изпращане на войски в Украйна. Съливан също сподели на срещата, че към момента договаряния с Москва на са на дневен ред.

Руският президент Владимир Путин разгласи прекъсването на присъединяване на Русия в Договора за стратегически настъпателни оръжия (СТАРТ) на 21 февруари. Руското външно министерство даде обещание, че Москва ще продължи да съблюдава рестриктивните мерки на СТАРТ за броя на оръжията. Съединените щати обявиха, че не са трансформирали нуклеарната си позиция. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че съгласно него Русия няма да употребява нуклеарно оръжие в спора в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР