Администрацията на Съединените щати предупреди властите в Киев, че въоръжените

...
Администрацията на Съединените щати предупреди властите в Киев, че въоръжените
Коментари Харесай

Вашингтон пост: САЩ се опитват да убедят Киев да напусне Бахмут

Администрацията на Съединените щати предизвести управляващите в Киев, че въоръжените сили на Украйна няма да могат да задържат Артемовск (украинско име - Бахмут), тъй че е по-добре да изоставен града. Това заяви през вчерашния ден вестник " Вашингтон пост ", базирайки се на секретни документи от Пентагона и американското разузнаване, за които се твърди, че са попаднали в обществените мрежи, съобщи ТАСС.

В публикацията се споделя, че още през януари Вашингтон е уведомил Киев, че въоръжените сили на Украйна в Бахмут ще бъдат обкръжени от съветски войски. По този метод „ постоянният “ прогрес на Русия от ноември „ заплаши способността на Украйна да задържи града “, а украинските сили евентуално ще бъдат „ застрашени от обграждане, в случай че не се изтеглят през идващия месец “, гласи един от документите, обозначен като „ строго секретно ". Изданието акцентира, че всички тези предизвестия не са били взети поради от украинските управляващи.

Същевременно в материалите се споделя, че е било предлагано и намаляване на духа на съветските войски. Вашингтон, съгласно вестника, е предложил на Киев да изпрати против съветските въоръжени сили " усъвършенствани стандартни муниции с двойно предопределение " - композиция от артилерия и ракети земя-въздух.

По-рано съветникът на изпълняващия длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, Ян Гагин, сподели пред ТАСС, че съветските сили към този момент управляват съвсем 90% от територията на Артемовск/Бахмут. Както заяви тази седмица представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков, опитите на Въоръжените сили на Украйна в Артемовск и няколко обитаеми места на ДНР да контраатакуват щурмовите отряди са били спрени.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР