Администрацията на Reddit започна да деактивира модераторите на общностите, които

...
Администрацията на Reddit започна да деактивира модераторите на общностите, които
Коментари Харесай

Reddit започна да изключва модераторите от общността, които продължават да стачкуват

Администрацията на Reddit стартира да деактивира модераторите на общностите, които блокират работата на платформата в символ на митинг против въвеждането на такси за свързване към API. Най-голямата измежду тях е r/malefashionadvice с над 5 милиона клиенти.

Модераторите на общността чакаха тази мярка най-малко от предходната седмица — потребителят, представляващ администрацията на платформата с прякор ModCodeofConduct, ги предизвести, че ще бъдат изтрити, в случай че общността не се отвори още веднъж. Лидерите отхвърлиха да прекратят стачката и приканиха потребителите да преминат към Discord и Substack.

Предишния ден трима към този момент някогашни модератори оповестиха, че са отстранени — същият консуматор ModCodeofConduct е посочен като техен единствен модератор. Състоянието на общностите към момента е посочено като блокирано, само че в четвъртък някой съумя да разгласява известие до клиентите, призовавайки ги да се причислят към Discord. Както се оказа, сходна орис сполетя и още няколко протестиращи общности, в които ModCodeofConduct към този момент е посочен като модератор. Сред тях са r/AccidentalRenaissance, r/BeardAdvice, r/fordtransit и други

Нов порядък към момента не е открит в r/streetwear общността. Модераторът до момента е един от някогашните водачи на гореспоменатия r/malefashionadvice. Има 4 милиона клиенти и също има Discord.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР