Администрацията на президента Тръмп може и да омекоти долара и

...
Администрацията на президента Тръмп може и да омекоти долара и
Коментари Харесай

Щатският долар все още е кралят

Администрацията на президента Тръмп може и да " омекоти " $ и да прати цената на " зелената валута " по-ниско, само че предлагането на американските банкноти доближава върхове.

В епоха на електронни заплащания и цифрови валути, количеството щатска валута в обращение се усилва без спирка. Средната седмична стойност на банкноти и монети в обращение е достигнала рекордните 1,62 трилиона $ по-рано този месец, демонстрират данни на Федералния запас, представени от Bloomberg.

Предвид деветата поредна година на растеж на стопанската система на Съединени американски щати това не е изненадващо. Но увеличаващото се съществуване на физическа щатска валута надминава растежа на брутния вътрешен артикул. То идва и в миг, в който цената на $ понижава по отношение на останалите валути, като той загуби 10% предходната година.

Така стои въпросът какво стои зад нарастването? Икономисти споделят, че няколко фактора могат да го обяснят. Първият е, че забележителна част от американците към момента не употребяват банкова сметка - почти девет милиона семейства. Повишението може да се отдаде и на търсенето в чужбина.

Около 60% от всички щатски банкноти и монети са в чужбина. Доларът е измежду най-търсените " защитни мрежи ", източници на непоклатимост и способи за опазване на благосъстоянието в международната стопанска система.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР