Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп въвежда нови ограничения

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп въвежда нови ограничения
Коментари Харесай

Тръмп с нова секира за пълчищата от нелегални мигранти, пълзящи към САЩ

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп вкарва нови ограничавания за търсещите леговище, които влизат в страната през южната граница. Така за мигрантите, пътуващи през Централна Америка, става все по-трудно да търсят и получат протекция, когато минават южната граница на Съединени американски щати, оповестява Washington Examiner, представен от „ Фокус “.
 

Министерствата за вътрешна сигурност и правораздаване разгласиха ново предписание, според което мигрантите, които влизат в Съединени американски щати през южната граница, не могат да получат леговище, в случай че не са потърсили протекция в една от страните, през които са пътували първо. Очаква се тази мярка, опит за прекъсване на потока от мигранти от Централна Америка в Съединени американски щати, да влезе в действие във вторник.
 
За да запазят правото си на безвредно идване в Съединени американски щати, правилото изисква мигрантите първо да търсят протекция в страна, която пресичат, като Мексико, Ел Салвадор или Гватемала. Мярката е в отговор на потока от мигранти, пресичащи южната граница – обстановка, която Тръмп разказа като „ филантропична и рецесия на сигурността “. Демократите упрекнаха президента, че ползва политики, довели до претъпканост и рискови условия в центровете за задържане, до момента в който републиканците приканват за преразглеждане на законите за имиграцията и убежището.
 
Главният прокурор Уилям Бар акцентира в изказване, че администрацията на Тръмп работи в границите на органа, избран от Конгреса за ограничение на допустимостта за леговище.
 
„ Съединени американски щати са великодушна страна, само че са изцяло обзети от тежестите, свързани със задържането и обработката на стотици хиляди чужденци по южната граница. Това предписание ще понижи опциите за икономическите мигранти и тези, които желаят да употребяват нашата система за леговище, с цел да получат достъп до Съединени американски щати, като в същото време подсигуряват, че никой няма да бъде изпъден от Съединени американски щати, изтезаван или преследван “.
 
Но сходно на другите ограничения, прилагани от администрацията на Тръмп по отношение на отбраната на убежището на мигрантите, евентуално тази последна мярка ще бъде оспорена във федерален съд.
 
Новото ограничаване от администрацията на Тръмп обрисува три изключения: в случай че мигрантът е подал молба за леговище в най-малко една от страните, през които е пътувал, преди да дойде в Съединени американски щати, само че му е отказана защита; в случай че мигрантът е бил жертва на „ тежка форма “ на трафик на хора; или в случай че нито една от страните, през които мигрантът е пътувал, не е подписала една от трите огромни интернационалните контракти, защитаващи бежанците.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР