Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви повторното налагане

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви повторното налагане
Коментари Харесай

Тръмп подписа заповед, заради която от 00:01 ч. във вторник много неща ще се променят

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи повторното налагане на наказания против Техеран, които бяха анулирани като част от нуклеарната договорка с Иран. Това написа американското електронно издание The Hill.

Санкциите ще влязат в действие в 00:01 ч. във вторник и ще са в сходство със заповедта на президента Тръмп, когато той се отдръпна от нуклеарния пакт през май, заяви Фокус.

При оповестяването на глобите, от Белия дом акцентираха продължаващите цивилен безредици и икономическите несгоди на Иран, като повториха  готовността на президента да се срещне с иранските водачи .

" Президентът е доста явен: нищо от това не би трябвало да се случва ", съобщи почитан чиновник на администрацията пред репортерите и добави: " Той ще се срещне с иранското управление когато и да е, с цел да разиска същинска и всеобхватна договорка, която ще сдържа техните районни упоритости, ще постави завършек на тяхното зловредно държание и ще им отреже пътя към нуклеарно оръжие ".

Опитвайки се да извърши своето предизборно заричане да скъса това, което назовава " най-лошата договорка, контрактувана в миналото ", Тръмп разгласи през май, че изтегля Съединените щати от нуклеарната договорка за 2015 година

Договорът, реализиран от администрацията на Обама дружно с Иран, Германия, Франция, Обединеното кралство, Русия и Китай, даде на Техеран достъп до блокираните му средства в западни банки в подмяна на ограничение на нуклеарната си стратегия, изяснява The Hill.

При оповестяването на отдръпването администрацията на Тръмп даде на фирмите два интервала да пресечен комерсиалните си връзки с Иран, преди да наложи още веднъж наказания. Първият 90-дневен интервал завършва в понеделник.

Санкциите, които ще влязат в действие след среднощ обгръщат транзакциите с банкноти в щатски долари; търговия със злато и благородни метали; директни или непреки продажби на графит и метали като стомана и алуминий; избрани покупко-продажби, свързани с иранския риал; избрани покупко-продажби, свързани с издаването на ирански държавен дълг; и иранския авто бранш, показва американското издание.

Освен това, разрешенията ще бъдат анулирани за вноса на килими и хранителни артикули с генезис от Иран и износа на търговски самолети.

Вторият интервал, който приключва на 4 ноември, ще бъде по-значим, защото тогава влизат в действие ограничаващите ограничения за пазаруване на ирански нефт. 

Високопоставен чиновник в Белия Дом съобщи, че те би трябвало да имат „ индикативен резултат “ върху Ислямската република.

The Hill напомня, че повторното налагане на глобите идва, до момента в който в Иран вървят митинги, като стачкуващите показаха неодобрение от слабата стопанска система и финансовата корупция.

В същото време реалът е изгубил половината от цената си от април, когато се разбра за глобите на Съединени американски щати. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР