Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да номинира

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да номинира
Коментари Харесай

Номинират помощник-финансов министър на САЩ за първи заместник на Кристалина Георгиева в МВФ?

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп обмисля да номинира Джефри Окамото, изпълняващ длъжността помощник-министър на финансите, за първи заместител на ръководещия шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, съобщи Ройтерс, като се базира на трима души, осведомени с процеса на асортимент.

Това може да ускори въздействието на републиканската администрация на Тръмп върху МВФ - институция, на която тя гледа като на съдружник в напъните си да постави завършек на китайски търговски и стопански практики, отбелязва организацията.

Ако бъде назначен, 35-годишният Окамото ще размени като втория човек в йерархията на интернационалната финансова институция 66-годишния Дейвид Липтън. В петък бе обявено, че американският икономист, който заема поста от 2011 година - по-дълго от който и да било в историята на МВФ - ще се отдръпна в края на този месец.

Липтън е работил за двама президенти демократи - Бил Клинтън и Барак Обама.

Окамото е постъпил в министерството на финансите на Съединени американски щати през 2017 година и е взел участие в комерсиалните договаряния с Китай.

Кристалина Георгиева сменя първия заместник-директор на МВФ

Говорители на Международния валутен фонд и на американското финансово министерство отхвърлиха коментар по тематиката.

По традиция вторият човек в йерархията на МВФ е жител на Съединени американски щати, които са най-големият акционер във фонда, а за ръководещ шеф е избиран европеец.

Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение - българска икономистка, която оглави Международния валутен фонд през октомври - заяви за напускането на Липтън в границите на подхванатите от нея промени в управлението на институцията. Тя ще би трябвало да одобри номинацията на администрацията на Тръмп и да я показа на Управителния съвет на МВФ, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР