Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп настоява да се

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп настоява да се
Коментари Харесай

САЩ обмисля да обяви Мюсюлмански братя за терористична организация

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп упорства да се внесе интернационалното ислямистко придвижване " Мюсюлмански братя " в листата с задгранични терористични организации, оповестява ТАСС, базирайки се на вестник " Ню Йорк пост ".
Според популяризираната информация Белият дом е поръчал на дипломати и сътрудници на ведомствата, отговарящи за националната сигурност, да се заемат с този въпрос след договарянията с президента на Египет Абдел Фатах ал Сиси в Белия дом на 9 април.
Организацията е неразрешена в Египет.
От основаването си през 1928 “Мюсюлманските братя” ( “Хизб ал-Икхван ал-Муслимун)оказват извънредно мощно въздействие върху политическия живот в Близкия изток. Лозунгът на тази организация е “Аллах е нашата цел, Пророкът е нашият лидер, Коранът е нашият закон, а Джихадът е нашия път. Да умрем в името на Аллах е най-голямата ни вяра. "
Самата история на тази организация е доказателство за екстремисткия и темперамент. Неин безспорен лидер и през днешния ден си остава някогашният турски министър председател Неджметтин Ербакан (макар че публично президент на организацията е племенникът му Мехмед Сабри Ербакан), чиято партия Рефах беше неразрешена от турския парламентарен съд през януари 1998, поради “дейността и против светския режим в страната. На собствен ред Ербакан разгласи, че “след рухването на Берлинската стена, Западът откри своя нов зложелател в лицето на Исляма”
Англия става една от първите европейски страни, приели на своя територия водачи на " Мюсюлмански братя ". И това не е инцидентно. Още преди Втората международна война английските колониални управляващи стартират да гледат благосклонно на " Мюсюлмански братя ", виждайки в тях опция на арабските националисти. При срещата си с представители на английското държавно управление самият създател на " Братята " Хасан Ал-Банна ги предизвестил, че " комунизмът в Близкия изток сформира голяма опасност за всички нации " и ги уверил, че " Мюсюлманските братя " се борят с комунизма с всички вероятни средства ".
Понастоящем " Мюсюлманските братя " управляват 13 благотворителни организации с многомилионен оборот, които развиват активност в разнообразни браншове на английската стопанска система. Освен това те разполагат и с така наречен " Организация за ислямска взаимопомощ в света ", която от 1992 година насам е ръководена от Асам ал-Хаддад.
Статистиките сочат, че през последните десетилетия се следи активизиране на дейностите по създаване на джамии в европейските страни и в Съединени американски щати. Този развой се развива в унисон с разширение активността на " Мюсюлманските братя " и с увеличението на притока на имигранти от арабските и ислямските държави
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР