Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп нареди на Гордън

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп нареди на Гордън
Коментари Харесай

Държавният департамент не разреши на посланика в ЕС да даде показания пред Конгреса

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди на Гордън Съндланд, непрекъснатият представител на Съединените щати в Европейски Съюз, да не се явява пред Камарата на представителите , написа " Ню Йорк таймс ", базирайки се на двама източници, съобщи " Ройтерс ".

Съндланд, който подари 1 милион щатски $ на комитета по встъпването в служба на президента Доналд Тръмп , трябваше да бъде изслушан при закрити врата тази заран в три комисии към долната камара на Конгреса по отношение на импийчмънт следствието против американския водач.

Американският дипломат е забъркан в оказвания напън върху Украйна. Дипломатът трябваше да отговори на въпроси за ролята си в оказвания върху украинския президент Владимир Зеленски напън да стартира политически стимулирано следствие на някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Но Държавният департамент подреди на Съндланд да не сътрудничи на следствието . Посланикът се е съгласил да се яви непринудено, само че е заставен да не дава показания поради инструкция на Държавния департамент.

Съндланд е богат бизнесмен от Орегон.

През септември американски медии оповестиха, че чиновник на разузнаването на Съединени американски щати е подал сигнал по отношение на диалог на Тръмп с задграничен водач. По-късно беше публикувана информация, че се отнася за Украйна и американска помощ за Киев, в случай че даде компромат против Байдън. Конкретно става въпрос за следствие на връзките на сина на Джо Байдън, Хънтър Байдън, с украинската енергийна компания " Бурисма.

Конгресът разгласява жалбата против Тръмп.

Сигналът е в главната на процедурата по импийчмънт, оповестена от водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси след публикуването на информация, че Тръмп се е опитал да притисне украинския президент Владимир Зеленски да проверява семейство Байдън. Впоследствие беше оповестена стенограмата от телефонния диалог сред президента на Съединени американски щати и украинския му сътрудник.

Преди няколко дни стана ясно, че втори осведомител, към този момент с по-силни доказателства, е подготвен да подаде тъжба по отношение на изказванията, че Тръмп е притискал украинските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР