Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън възнамерява да наложи

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън възнамерява да наложи
Коментари Харесай

САЩ ще наложат санкции срещу турски компании, за които се твърди, че са свързани с Русия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън има намерение да наложи наказания против пет турски компании и едно физическо лице за хипотетично подкрепяне на Русия да заобиколи глобите, оповестява, базирайки се на източници от Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Според него „ тези обозначения отразяват продължаващия ангажимент на Съединените щати да преследват лица и организации, които дават материална поддръжка на глобени организации “.

„ През последните 18 месеца споделихме нашите опасения с турското държавно управление и частния бранш и ги информирахме за забележителните опасности от правене на бизнес с тези, които сме глобили “, добави още високопоставеният чиновник на Министерството на финансите, поискал анонимност.

Действието идва в внимателен миг за връзките сред Съединени американски щати и Турция, като Вашингтон се надява Анкара да ратифицира участието на Швеция в НАТО, когато турският парламент се събере още веднъж при започване на октомври.

Съединените щати и техните съдружници постановиха необятни наказания на Русия след нейното навлизане в Украйна, само че каналите за доставка от черноморската съседка Турция и други търговски центрове останаха отворени, което накара Вашингтон да издаде многократни предизвестия за износа на химикали, микрочипове и други артикули, които може да се употребява във военните старания на Москва.

Множество високопоставени чиновници на Съединени американски щати, в това число заместник-министъра на финансите Уоли Адейемо, са пътували до Турция след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година като част от акция за напън, с цел да се попречи на турски компании да оказват помощ на Русия да заобиколи рестриктивните мерки на Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР