Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смята, че Русия

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън смята, че Русия
Коментари Харесай

Politico: САЩ не изключват възможността Русия да използва химически оръжия в Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън счита, че Русия може първа да употребява химически оръжия в Украйна , преди да прибегне до нуклеарна борба с НАТО, в случай че съветските войски продължат да губят позиции.

Това съобщи Politico, базирайки се на шест добре осведомени източника, в това число високопоставени чиновници на Пентагона.

Според събеседниците на изданието Съединени американски щати не разполагат с разследваща информация, която да подсказва, че сходна офанзива в Украйна е неизбежна . Много американски чиновници в региона на защитата считат, че през зимните месеци бойните дейности ще се забавят и че никоя от страните няма да успее да си върне забележителна територия.
 Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна
Байдън: НАТО ще отговори, в случай че Русия употребява химическо оръжие в Украйна

Има намек и за среща със Зеленски, " уповавам се, че ще мога да видя З... допускам, че не би трябвало да споделям къде отивам "

Но в случай че загубите на бойното поле продължат или съветската войска се срине изцяло, някои високопоставени чиновници, занимаващи се с въпроса, считат, че Москва може да прибегне до потреблението на химически оръжия - в това число такива, свързани с отравянето на опозиционния деятел Алексей Навални.

Един от чиновниците съобщи, че сходна офанзива би могла да включва потреблението на субстанции, които елементарно могат да бъдат скрити, което би затруднило обвиняването на Москва. Длъжностни лица и специалисти обявиха, че някои химикали могат да бъдат употребявани при нахлуване с всеобщи жертви - те могат да се трансфорат в аерозол или да се употребяват в муниции, с цел да наранят огромна група хора.

Съветът за национална сигурност на Съединени американски щати отхвърли да разяснява.
 Руски военни са потърпевши от химическо отравяне в Запорожка област
Руски военни са потърпевши от химическо отравяне в Запорожка област

От министерството прецизират, че военните, изпълнявали задания

Съединени американски щати считат, че Русия влага в построяването на своя капацитет за произвеждане на химически оръжия. Според помощник на Конгреса, с който са разговаряли репортерите на Politico, тази есен сенаторите са били осведомени за запасите от химическо оръжие на Русия и за произлизащата от това опасност за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР