Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри доставката на

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри доставката на
Коментари Харесай

Белият дом одобри доставката на Украйна на снаряди с обеднен уран

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди доставката на Украйна на муниции с обеднен уран, които могат да се употребяват от американските танкове Abrams. Този въпрос беше решен позитивно след поредност от диспути от страна на американски публични лица за това с какви снаряди да бъдат оборудвани Abrams, откакто дойдат в Украйна. 

Според американски чиновници към този момент няма никакви спънки за одобрение на доставката на този вид муниции, съобщи на 13 юни The Wall Street Journal, базирайки се на източници в Белия дом. Що се отнася до доставката на други оръжия за потребностите на въоръжените сили на Украйна, в това число касетъчни муниции, към момента няма дефинитивно решение, макар обстоятелството, че редица представители на Пентагона упорстват за това.

Припомняме, през март стана известно, че Обединеното кралство реши да даде на Украйна снаряди с обеднен уран за танкове Challenger 2. Това съобщи английският заместник-министър на защитата Анабел Голди, като означи, че такива муниции имат високо равнище на успеваемост при унищожаването на модерни танкове и бронирани транспортни средства.

По този мотив съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва има с какво да отговори на сходна стъпка от Лондон. Руският лидер отбеляза, че съветските въоръжени сили разполагат със стотици хиляди такива муниции, само че те към момента не се употребяват на бойното поле.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР