Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви план, който

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви план, който
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън предлага строги ограничения за търсещите убежище

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи проект, който ще затрудни мигрантите да търсят леговище, откакто граничният надзор поради Коронавирус отпадне през май, съобщи Би Би Си.

Пълнолетните, търсещи леговище, ще би трябвало да употребяват приложение, с цел да уговорят среща с американски чиновници или първо да изискат леговище в друга страна, преди да стигнат до Съединени американски щати.

Неспазването на условията би направило мигрантите неприемливи за леговище, в случай че след това стигнат до границата.

Групи, подкрепящи мигрантите, оприличиха проекта на политиката от времето на Тръмп. Предложената мярка за ограничение на имиграцията е най-твърдата, показана до момента от Байдън, демократ, който пристигна на власт с обещания за по-хуманен метод към рецесията по границата спрямо този на администрацията на неговия предходник.
Предложеното предписание ще се ползва единствено за възрастни и фамилии, само че не и за непридружени деца.

Според проекта мигрантите ще би трябвало да употребяват приложение на телефона, с цел да си уговорят среща за диалог с американски имиграционен чиновник, когато дойдат на границата.

Предложението разрешава мигрантите без документи да бъдат бързо депортирани.

Ако бъде утвърдено, то ще влезе в действие на 11 май, когато би трябвало да изтече незабавна здравна наредба от времето на Тръмп, която разрешава мигрантите да бъдат експулсирани назад в Мексико.

Политиката на Байдън ще остане в действие две години с опция за удължение.

Американският съюз за цивилен свободи (ACLU) съобщи, че ще заведе дело, с цел да блокира влизането в действие на правилото.

Организацията съпостави проекта с дейности, подхванати в предишното от някогашния президент Доналд Тръмп, които бяха оповестени за противоконституционни в съдилищата.

Неназован чиновник на администрацията на Байдън сподели пред организация " Франс прес ": " Тази администрация няма да разреши всеобщ безпорядък и вълнения на границата заради бездействието на Конгреса ".

Обществеността има 30 дни да разяснява проектопредложението. Около 200 хиляди мигранти без документи се пробват да влязат в Съединени американски щати всеки месец, демонстрират последните държавни данни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР