Администрацията на президента Доналд Тръмп готви нова дефиниция на понятието

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп готви нова дефиниция на понятието
Коментари Харесай

САЩ обмислят нова дефиниция за пол

Администрацията на президента Доналд Тръмп готви нова формулировка на понятието " пол " - като непроменливо и съгласно биологията на индивида при раждане, а не съгласно неговия избор и самоопределение. Новината е на " Ню Йорк таймс ". Ако се удостовери - това би объркало живота на към милион и половина американци.

 © Архив / Българска телеграфна агенция
Публикацията се базира на паметна записка, до която вестникът е получил достъп. Според нея, министерството на опазването на здравето и обществената политика изисква държавни служби да изготвят формулировка, която да се основава на науката, да е справедлива и да предстои на администриране. Според плана, забелязан от " Ню Йорк таймс ", полът ще се дефинира като мъжки или женски, неподлежащ на смяна, а възможни разногласия ще се вземат решение посредством генетичен тест.

Ако бъде призната, сходна формулировка би преобърнала живота на към 1,4 милиона американци, избрали - със или без хирургическа интервенция - да принадлежат към пол, друг от този, с който са родени. Това би била най-сериозната смяна за ограничение гражданските права на транссексуалните, отбелязва вестникът. Подобна политика би представлявала завой по отношение на провежданата от президента Обама, когато половата принадлежност се възприемаше като резултат от самостоятелен избор, а не от биологични дадености при раждането.

По времето на неговия правоприемник Тръмп беше лимитирана опцията на транссексуални да служат в армията. Няколко организации анулираха политиките от времето на Обама, признаващи другата полова принадлежност в учебни заведения, затвори и приюти за бездомни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР