Администрацията на президента Джо Байдън отмени серия от рестрикции, касаещи

...
Администрацията на президента Джо Байдън отмени серия от рестрикции, касаещи
Коментари Харесай

Белият дом отмени рестрикциите върху полетите до Куба

Администрацията на президента Джо Байдън анулира серия от рестрикции, касаещи полетите до Куба, въведени от Доналд Тръмп. Сред анулираните рестрикции беше и преустановяване на възбраната за американски въздушни превозвачи да летят до други кубински летища, с изключение на Хавана, предадоха международните организации.

По времето на администрацията на Тръмп американските компании не можеха да летят до осем интернационалните летища в Куба. Освен това министерството на превоза бе наложило таван върху чартърните полети, като те трябваше да са до 3600 на година. После частните чартърни полети бяха прекратени и останаха вероятни единствено тези на държавни компании.

Тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Куба употребила туризма и средствата от пътуванията, с цел да финансира своите злоупотреби и интервенция във Венецуела.

Сега министерството на превоза е отменило рестриктивните мерки от ерата на Тръмп по искане на държавния секретар Антъни Блинкън. Той акцентира, че тази стъпка е в поддръжка на кубинския народ и на външнополитическите ползи на Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР