Администрацията на президента Байдън обяви днес, че 20 интернет компании

...
Администрацията на президента Байдън обяви днес, че 20 интернет компании
Коментари Харесай

Белият дом: Интернет доставчиците ще работят с отстъпка за бедни

Администрацията на президента Байдън разгласи през днешния ден, че 20 интернет компании са се съгласили да доставят на американци с ниски приходи услуги с отстъпка – стратегия, посредством която десетки милиони американски семейства може да влязат в категория, получаваща безвъзмездни услуги с помощта на към този момент съществуваща федерална дотация, съобщи Асошиейтед прес.

Инфраструктурният пакет на стойност 1 трилион $, утвърден от Конгреса предходната година, включваше финансиране от 14,2 милиарда за така наречен Програма за налична съгласуваност. Тя обезпечава месечни дотации от по 30 $ (75 $ в племенните територии) за интернет услуги за милиони семейства с ниски приходи.

С новия ангажимент на интернет доставчиците, към 48 милиона семейства ще могат да получават по 30 $ месечно за 100 мегабита на секунда или за по-високоскоростна мобилна връзка, което, дружно с държавната дотация, ще покрие изцяло цената на интернет услугата. За задачата потребителите би трябвало да се запишат при един от интернет доставчиците, участващи в програмата.

Байдън направи собствен приоритет разширението достъпа до високоскоростен интернет в селските региони и в региони, където популацията е с ниски приходи.

В началото на пандемията президентът неведнъж се изрече за това, че фамилии с ниски приходи се мъчат да намерят средства за благонадежден wi-fi, тъй че децата им да могат да учат отдалечено и да извършват домашни задачи. " Може преди да не сме го знаели, само че в този момент го знаем: високоскоростният интернет е от основно значение ", сподели предишния месец президентът по време на събитие в Белия дом за награждаване на Учителя на годината.

Двадесет интернет компании са се съгласили да понижат таксите си за консуматори, които отговорят на изискванията по програмата. Те обезпечават услуги в региони, където живеят 80 на 100 от градското население и 50 на 100 от селското население, заяви Белият дом.

Американските семейства могат да получават дотация посредством Програмата да позволена съгласуваност, в случай че приходът им е до или под 200 % от федералния предел на беднотия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР