Администрацията на Община Стара Загора е напълно готова да се

...
Администрацията на Община Стара Загора е напълно готова да се
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ: Продължаваме инвестицията в инфраструктурата, с цел подобряване на бизнес средата

Администрацията на Община Стара Загора е изцяло подготвена да се възползва от едно огромно бъдещо преимущество, което ще пристигна с построяването на тунела под връх Шипка и със основаване на директната връзка сред автомагистралите "Тракия " и "Хемус ". Планира се тунелът да е подготвен напълно в идващите 3 – 4 години и Стара Загора може да се трансформира в народен логистичен център, посочи претендентът за кмет на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров.

Намеренията са до тогава Индустриална зона "Загоре " да бъде разширена и към нея да се прибавят и съществуващите две хиляди декара на бившето летище. "Разговорите с страната за прекачване на тези терени, които са с построена инфраструктура, е в напреднала фаза. Там може да се построи експозиционен център и да се организират интернационалните изложби ", посочи Живко Тодоров. Според него ще продължи инвестицията в инфраструктурата, за възстановяване на бизнес средата.

На среща със чиновници на компания "Булагро " претендентът за общински консултант от листата на ГЕРБ Диян Димитров също удостовери, че територията на бившето летище ще бъде напълно преобразена в идващите години. Вече има интерес там да бъдат издигнати нови индустриални предприятия, само че се планува и реновиране на пространството и опазване на опцията за осъществяване на огромни интернационалните изложби, каквото е профилираното ревю "БАТА Агро " – най-големият конгрес в България за показване на земеделска техника и всичко за селското стопанство. Изложението ще бъде непокътнато. При последните си издания то притегля над 200 участници и се посещава от близо 20 000 души и това ангажира Общината да даде по-добри условия за изложителите и посетителите. Заедно с това територията на бившето летище може да одобри и други експозиции и събития, в това число и от региона на спорта и културата.

Живко Тодоров също отбрани желанието за цялостната смяна на бившето летище. Той дефинира като химера тезата на негови съперници, че то може да приема полети. Аргументира се с това, че сходен план е лишен от всякаква бизнес логичност, по тази причина не е имало и искащи да влагат – нито за пътническо, нито за карго летище. Подобно оборудване би изисквало финансиране от към 100 милиона евро и нужда от съществено удължение на пистата. Такъв план значи и заличаването на едно от селата на юг от Стара Загора, забележителен звук, замърсяване от изгорелите газове, а също и огромен риск за града, тъй като на никое място няма летище, което да се прави единствено на метри от границите на огромно обитаемо място.

Заедно работим за Стара Загора!#43
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР