Администрацията на МВР е сведена до минимума, който е необходим

...
Администрацията на МВР е сведена до минимума, който е необходим
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Администрацията на МВР е всъщност минимална

Администрацията на Министерство на вътрешните работи е сведена до минимума, който е нужен за нейното действие. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов в изявление за предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.
„ Обществото би трябвало да има почитание към служителя на реда и да извършва неговите нареждания, когато те са дадени по законов ред, с цел да срещне и противоположното отношение. Да, има сътрудници, които не съблюдават етиката, и ние взимаме ограничения, когато установим нарушаванията, само че процесът е двустранен. Аз като някогашен служител на реда и към този момент министър ще работя тъкмо върху това – с цел да убедим обществото, че би трябвало да имаме по-високи заплати, ние би трябвало да му покажем, че работим за неговата сигурност. А това минава към отношението и към жертвите на закононарушенията, и към жителите, отиващи за чисто административни услуги “, изясни Маринов.
Той уточни, че с цел да се смени целият автопарк на служителите на реда, се изискват доста пари. „ Използваме механизми, които са по стратегии на Европейски Съюз – да вземем за пример за високо проходими коли за страните, които са външна граница на Европейски Съюз. Но си остава казусът за дирекциите във вътрешната част на нещата и работим по въпроса да се приключи публичната поръчка “, разяснява вътрешният министър.
Запитан дали има полицейско наличие във всяко обитаемо място, той отговори, че Министерство на вътрешните работи се стреми към това. „ Но няма по какъв начин да има непрекъснато наличие на служител на реда във всяко село да вземем за пример. Министерство на вътрешните работи през годините е понижено с към 30% като персонален състав. В момента разполагаме с избран запас, който занапред се укрепва. Вече имаме към 1700 назначени, от които през това време към 600 напуснали. Т.е. имаме към 1100 служители на реда, които работят на терен. Те са разпределени към регионални дирекции, където има свободни места, с цел да се ускори наличието в дребните обитаеми места. И огромна част от тях са предопределение в Дирекция „ Жандармерия “, която е с мобилна централна функционалност “, изясни Маринов. Той изясни, че регионалните шефове вземат решение къде да има 24-часово полицейско покритие според от оперативната конюнктура.
Попитан дали са нужни съкращения в Министерство на вътрешните работи, с цел да се икономисат средства, Маринов разяснява, че системата работи в неустановеност за чиновниците. „ Смятам, че сега администрацията на Министерство на вътрешните работи е сведена до минимума, който е нужен за действието ѝ. Трябват пари за компютри и софтуери, с цел да се размени работата на човек. Ако има още съкращения, това значи да стартира да куца обслужването на жителите. Аз считам, че част от административните услуги не би трябвало да се извършват от Министерство на вътрешните работи, с цел да се освободи запас за осъществяване на чисто полицейска активност. Така че дано да укрепим системата и да дадем опция за по-дълъг небосвод за развиване на служителите на реда и да търсим финансиране за техните съществени потребности, с цел да бъдат те потребни за обществото “, сподели вътрешният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР