Администрацията на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс съди собствениците

...
Администрацията на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс съди собствениците
Коментари Харесай

Ню Йорк съди пет социални мрежи за кризата с психичното здраве на младежите

Администрацията на кмета на Ню Йорк Ерик Адамс съди притежателите на пет огромни платформи за обществени мрежи за да ги държи " финансово виновни " за рецесията с психологичното здраве на младежите в града, присъединявайки се към вълната от сходни правосъдни искове, заведени от юрисдикции в цялата страна.

Искът, подадено във Върховния съд на Калифорния, твърди, че притежателите на TикТок, Facebook, ЮТюб, Инстаграм и Снапчат " са знаели или е трябвало да знаят ", че техните платформи ще навредят на психологичното здраве и благоденствие на децата и младежите, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-конкретно, в желае се твърди, че " рисковите и пристрастяващи " логаритми на платформите покачват броя на самоубийствата, радикализацията, самонараняването, тревогата и депресията измежду младежите, защото са основани, с цел да покачват ангажираността, даже това да е обвързвано с разпространението на материали с принуждение, сексизъм и расизъм.

За тази цел Адамс съобщи в излъчена онлайн тирада в кметството в сряда следобяд, че притежателите на тези платформи би трябвало да бъдат държани " финансово виновни за това, което костват на града ни година след година ".

На конференция по-късно денем Адамс и неговите съветници означиха, че градът харчи към 100 млн. $ годишно за стратегии за психологично здраве на младежи. Но те не дадоха сумата в долари за наказателните компенсации, които желаят колосите на обществените медии да платят на града.

" В момента не сме подготвени да дадем цифри за това, което чакаме ", съобщи пред кореспонденти Силвия Хиндс-Радикс, консултант на градската администрация.

 Ашвин Васан, комисар по опазването на здравето на Адамс, призна, че правосъдните каузи могат да стигнат единствено до такава степен, когато става въпрос за реформиране на платформите на обществените медии. Той съобщи, че в последна сметка ще е належащо законодателство на Конгреса, с цел да се преразгледа фокусът на платформите за обществени медии върху обслужването на младата публика, тъй като " знаем, че те няма да изчезнат на никое място ".

" Тук никой не приказва за възбрана ", добави той.

Искът идва, откакто предишния месец Адамс разгласи обществените мрежи за рецесия на публичното здраве - най-вече алегоричен ход, който предизвиква нюйоркчани да подсигуряват, че децата им не злоупотребяват със обществените мрежи.

В отговор на желае представител на Мета, компанията, която е притежател на Facebook и Инстаграм, съобщи, че платформите към този момент разполагат с " над 30 инструмента и функционалности ", които оказват помощ на родителите да създадат обществените мрежи безвредни за децата си.

" Прекарахме десетилетие в работа по тези въпроси и наехме хора, които са посветили кариерата си на това младежите да бъдат в сигурност и да получават поддръжка онлайн ", сподели говорителката Лайза Креншоу.

Хосе Кастанеда, представител на Google, която е притежател на ЮТюб, съобщи, че нейната платформа също е създала политики, които дават на " родителите благонадежден надзор ".

" Твърденията в тази тъжба просто не са правилни ", добави Кастанеда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР