Администрацията на Доналд Тръмп работи по въвеждането на нова данъчна

...
Администрацията на Доналд Тръмп работи по въвеждането на нова данъчна
Коментари Харесай

Тръмп готви конфискация на всички капитали без доказан произход в САЩ

Администрацията на Доналд Тръмп работи по въвеждането на нова данъчна система, ориентирана към насилственото връщане на изнесени от страната капитали. Това разяснява пред " Ридус " Елена Ларина, специалист по комерсиално разузнаване. Според нея, американският бизнес последователно отстъпва пред концепцията за репатрирането на изнесени капитали назад в Съединени американски щати, само че желае и равнопоставеност за предприемачи от целия смят, опериращи в щатите.

" Това значи, че ще бъдат тествани всички фирмени и персонални банкови сметки и ще се желае доказателство за произхода на парите.Ако подобен не бъде посочен, сметките ще бъдат замразявани, без значение дали са в банки на Съединени американски щати, Англия или Швейцария и други страни и ще потеглят каузи за конфискацията им ", обясняма още специалистът.

Според Ларина, към този момент са подготвени планове на документи, които ще задължат всички банки в целия свят, които имат кореспондентски сметки в Съединени американски щати, да предават на Министерството на финансите във Вашингтон и на финансовото разузнаване на Съединени американски щати данни за бенефициентите на фирмите. Така на процедура всички огромни компании в света ще се окажат под шапката на американското финансово разузнаване ", добавя тя.

Експертът е безапелационен, че в идващите години ловът на пари, получени от противозаконни приходи, вложени в яхти, недвижимости и самолети ще придобие огромен и нечовечен темперамент.Това изключително мощно ще се стовари върху съветските олигарси, които са изнесли голямо количество пари от Русия, както и върху някои новобогаташи от Източна Европа, намерили в Съединени американски щати безшумно пристанище, където да харчат умерено откраднатите или извоювани от закононарушения или проституция пари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР