Администрацията на Доналд Тръмп обяви, че Обамакеър - противоречивата реформа

...
Администрацията на Доналд Тръмп обяви, че Обамакеър - противоречивата реформа
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп определи Обамакеър като провал

Администрацията на Доналд Тръмп разгласи, че " Обамакеър " - спорната промяна на предходния президент, която целеше да обезпечи достъп до опазване на здравето на повече американци – се е провалила.

 © БГНЕС
Съветникът на Тръмп Конуей сподели, че политиката на Обама, която се трансформира в закон след яростна законодателна борба е пред неуспех. " Това не беше магическият балсам за американците ", съобщи тя пред кореспонденти.

Конуей направи изявлението си, откакто Министерството на правораздаването на Тръмп разгласи неочаквана ескалация на натиска от страна на администрацията против " Обамакеър ", базирайки се на решението на федералния съд на Тексас. Според това решение, законът за опазването на здравето е противоконституционен.

В момента то се апелира и произлизащата от това " задънена улица " наподобява по-вероятно да приключи във Върховния съд.

" Обамакеър ", публично наименуван Закон за налични грижи, е една от най-важните ограничения за промени в опазването на здравето в историята на Съединени американски щати.

Демократите възприеха закона като историческа стъпка към приемане на достъп до здравни услуги на милиони американци, които не са здравно обезпечени.

Републиканците нападнаха закона през цялото време - изключително указа за закупуване на застраховка – като увъртане на държавното управление.

През 2017 година Конгресът анулира условието – по този начин нареченото самостоятелно обвързване, хората да имат здравна застраховка или да подлежат на глоба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР