Администрацията на Джо Байдън възнамерява да постави проблема с изменението

...
Администрацията на Джо Байдън възнамерява да постави проблема с изменението
Коментари Харесай

САЩ обещават да обърнат по-сериозно внимание на климатичните промени

Администрацията на Джо Байдън има намерение да сложи казуса с изменението на климата на планетата в центъра на своята външна политика, акцентира американският държавен секретар Антъни Блинкен, говорейки в Анаполис (Мериленд) покрай Вашингтон в тирада за нуждата от превъзмогване на интернационалната рецесия, породена от световното стопляне, съобщи БГНЕС.
" Ще сложим климатичната рецесия в центъра на нашата външна политика и тактика на националната сигурност, както президентът Байдън ни подреди да създадем още през първата ни седмица на поста ", сподели американският външен министър.
 Съединени американски щати търсят път към Китай за преодоляване на климатичните промени Съединени американски щати търсят път към Китай за преодоляване на климатичните промени
Американският делегат за климата Джон Кери ще посети Шанхай, с цел да договаря с Китай преди срещата на върха за климата, на която прези...
Той обаче означи, че това не значи, че Вашингтон ще третира " напредъка на други страни в региона на климата " като причина да си затваря очите за " неприятно държание в други области ", значими за националната сигурност на Съединени американски щати. " Климатът не е разменна монета. Това е нашето бъдеще ", сподели дипломатът.
" Изменението на климата може също да сътвори нови подиуми на спорове ", сподели Блинкен. Той обърна внимание на затоплящия се климат в Арктика, вследствие на което Северният морски път става плавателен за по-дълъг интервал. " Русия се възползва от тази смяна, с цел да се опита да откри надзор върху нови пространства. Тя модернизира своите бази в Арктика и построява нови, в това число една, ситуирана единствено на 300 благи от Аляска ", сподели държавният секретар. " Китай също ускорява наличието си в Арктика ", добави той.
Според ръководителя на американската дипломация, все по-голямо внимание се обръща на изменението на климата в границите на Северноатлантическия алианс. " В НАТО да вземем за пример има консенсус, че би трябвало да приспособяваме готовността на нашите въоръжени сили към неизбежността на изменението на климата, както и да понижим зависимостта на алианса от изкопаеми горива, което е по едно и също време източник на накърнимост и замърсяване ", акцентира той.
През март Николай Корчунов, прокурист и върховен чиновник на Арктическия съвет на съветското външно министерство съобщи, че Русия е подхванала нужните стъпки за обезпечаване на сигурността в Арктика в отговор на възходящия фокус на НАТО върху района. Според Корчунов, днешното развиване на обстановката „ удостовери правилността на взетите решения, ориентирани към опазване на Арктика като зона на мир, ниско напрежение, стабилно развиване и съдействие ".
 Лидери на 35 страни беседват за климата, Китай отхвърли да се включи Лидери на 35 страни беседват за климата, Китай отхвърли да се включи
Важна среща по въпросите на изменението на климата провеждат през днешния ден в Обединеното кралство, осведоми БГНЕС. Министри от към 35 държа...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР