Администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на

...
Администрацията на Джо Байдън се готви да увеличи вида на
Коментари Харесай

САЩ готвят изпращане на ракети с голям обсег на действие на Украйна, твърди CNN -

Администрацията на Джо Байдън се готви да усили типа на оръжията, които предлага на Украйна, като изпрати усъвършенствани ракетни системи с огромен обхват на деяние, които в този момент са главното искане от страна на украинските представители, съобщи Си Ен Ен, базирайки се на публични лица.

Администрацията е склонна да изпрати системите като част от по-голям пакет от военна помощ и помощ за сигурността на Украйна, който може да бъде разгласен още идната седмица, настояват източниците на малкия екран, представени от Българска телеграфна агенция.

Високопоставени украински представители, в това число президентът Володимир Зеленски, през последните седмици молят Съединени американски щати и техните съдружници да им дават ракетни системи за залпов огън. Произведените в Съединени американски щати оръжейни системи могат да изстрелват ракети на стотици километри - доста по-далеч от която и да е друга от системите, с които Украйна към този момент разполага. Според украинците това би могло да промени хода на войната.

Друга система, която Украйна желае, е системата за залпов огън с висока проходимост (HIMARS).

Администрацията на Байдън от седмици се колебае дали да изпрати системите на фона на опасенията, изразени в Съвета за национална сигурност, че Украйна може да употребява новите оръжия за офанзиви към територията на Русия, настояват чиновници.

Министерството на защитата на Съединени американски щати не удостовери информацията на Си Ен Ен, че администрацията на Байдън се готви да изпрати ракетни системи с огромен обхват на деяние в Украйна, показва АП.

" Със сигурност имаме поради и сме наясно с настояванията на Украйна, частни и обществени, за ракетна система за залпов огън. И аз няма да задминавам решения, които към момента не са взети ", съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР