Администрацията на Джо Байдън съди щата Тексас за плаваща бариера,

...
Администрацията на Джо Байдън съди щата Тексас за плаваща бариера,
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ съди щата Тексас

Администрацията на Джо Байдън съди щата Тексас за плаваща преграда, конфигурирана в река Рио Гранде, с цел да възпира мигрантите на границата сред Съединени американски щати и Мексико , оповестява БиБиСи. Поставянето на бариерата, направена частично от оранжеви шамандури, прикрепени с ремъци, беше оповестено от републиканския губернатор на щата Грег Абът при започване на юни.

Според федералните управляващи бариерите в реката нарушават федералния закон и съставляват " филантропични опасения ". Бариерата покриват към 305 метра от Рио Гранде. Шамандурите са свързани с ремъци и закотвени към дъното на реката.

В дело заведено до федерален съд в Остин, Министерството на правораздаването твърди, че държавните чиновници са длъжни да изискат федерално позволение за слагане на бариерата. Като не е изискал позволение щата Тексас е нарушил федералните закони, уреждащи плавателните водни пътища.

Тексас е пренебрегнал федералния закон, като е конфигурирал преграда в Рио Гранде, без да получи нужното федерално позволение , уточни помощник-главният прокурор Ванита Гупта. Тази плаваща преграда съставлява опасност за навигацията и публичната сигурност и поражда филантропични опасения. Освен това съществуването на плаваща преграда провокира дипломатически митинги от страна на Мексико и рискува да навреди на външната политика на Съединени американски щати, добави тя.

Администрацията на Байдън преди този момент предизвести управляващите в Тексас, че могат да избегнат правосъдна борба, като отстранен трудностите от реката. Губернаторът на щата Грег Абът упрекна Байдън за рекордно високото равнище на незаконна имиграция. По думите му това прави слагането на бариерата неотложно.

Тексас твърди, че от 2021 година над 394 200 незаконни имигранти са били арестувани на територията на щата.
 Откриха 46 мъртви мигранти в зарязан камион в щата Тексас
Откриха 46 мъртви мигранти в зарязан камион в щата Тексас

Превозното средство, което е било изоставено от лидера, било без работещ климатик и вътре е нямало питейна вода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР