Администрацията на Джо Байдън планира да продава още петрол от

...
Администрацията на Джо Байдън планира да продава още петрол от
Коментари Харесай

САЩ планират извънредна продажба на петрол от резерва

Администрацията на Джо Байдън възнамерява да продава още нефт от Стратегическия запас в опит да понижи цените на горивата преди изборите за Конгрес идващия месец. Това са споделили източници на Reuters, осведомени с въпроса. Официалното известие на президента се чака тази седмица като част от отговора на войната на Русия против Украйна, сподели един от източниците.

Продажбата ще пусне на пазара останалите 14 милиона барела от авансово оповестеното и най-голямо до момента освобождение от запаса, което стартира през май.

Администрацията също по този начин е разговаряла с петролните компании за продажба на спомагателни 26 милиона барела от запаса, позволена от Конгреса през фискалната 2023 година, която стартира на 1 октомври, сподели четвърти източник.

Министерството на енергетиката ще пусне спомагателни детайлности по отношение на възможното назад изкупуване на петрола, което отразява желанието на Белия дом да се бори с възходящите цени по бензиностанциите, като в същото време поддържа локалните сондажи.

Покачващите се цени на бензина на дребно спомогнаха за повишение на инфлацията до най-високото равнище от десетилетия, което съставлява риск за Байдън и неговите сътрудници демократи преди междинните избори на 8 ноември, на които те се стремят да запазят контрола над Конгреса.

Миналата седмица Байдън сподели, че цените на бензина са прекомерно високи и че той ще има какво да каже повече за понижаване на разноските тази седмица. Дейвид Търк, неговият заместник-секретар по енергетиката, също сподели предходната седмица, че администрацията може да употребява Стратегическия петролен запас през идващите седмици и месеци, в случай че е належащо, с цел да стабилизира петрола.

Администрацията е говорила с енергийни компании за назад изкупуване на нефт до 2025 година, с цел да попълни запаса, споделиха източниците, откакто Байдън през март разгласи най-голямата продажба в миналото – 180 милиона барела от май до октомври.

Министерството на енергетиката към момента има към 14 милиона барела нефт, останали за продажба от утвърденото за предходната фискална година количество, защото продажбите бяха забавени през юли и август заради празници и горещо време.

Администрацията има дребен прозорец преди междинните избори, с цел да се опита да понижи цените на горивата или най-малко да показва, че се пробва “, сподели източник, осведомен с разискванията в Белия дом. „ Белият дом не хареса бензин за 4 $ за галон и даде сигнал, че ще предприеме дейности, с цел да предотврати достигането още веднъж на тази цена. “

Средните цени на бензина в Съединени американски щати доближиха към 3.89 $ за галон в понеделник, което е с към 20 цента повече отпреди месец и с 56 цента повече от предходната година по това време, съгласно AAA motor group. Цените на бензина доближиха рекордна междинна стойност над 5 $ през юни.

Министерството на енергетиката и Белият дом не дадоха отговор неотложно на настояванията за коментар по отношение на продажбите от запаса.

През май министерството съобщи, че ще пусне предложения в края на тази година за назад изкупуване на към една трета от продадените 180 милиона барела. Тогава се допуска, че доставките ще бъдат свързани с по-ниски цени на петрола и по-ниско търсене, евентуално след фискалната 2023 година, която завършва на 30 септември идната година. Два източника споделиха, че противоположното изкупуване може да продължи до 2025 година

Служители на Байдън през последните месеци също приканиха петролните рафинерии, в това число Exxon Mobil, Chevron и Valero да не усилват износа на гориво и ги предизвестиха, че могат да подхващат дейности, в случай че заводите не натрупат ресурси

Администрацията не е премахнала евентуалната възбрана за експорт на бензин и дизел, макар че съперниците на сходен ход споделят, че това може да изостри енергийната рецесия в Европа и да увеличи цените на горивата вкъщи.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР