Администрацията на Байдън в петък обяви голямо разширяване на временния

...
Администрацията на Байдън в петък обяви голямо разширяване на временния
Коментари Харесай

Байдън удължава временния защитен статут за украинските бежанци

Администрацията на Байдън в петък разгласи огромно разширение на краткотрайния юридически статут за украинци, които към този момент живеят в Съединените щати, предоставяйки пролонгация за тези, които са избягали от нашествието на Русия.

Очаква се този ход да дефинира  166 700 украинци  като подобаващи за краткотраен предпазен статут, по отношение на към 26 000 сега, сподели Министерството на вътрешната сигурност. За да се класират, украинците би трябвало да са били в Съединените щати до 16 август , два дни преди оповестяването.

Първоначално краткотрайният статут трябваше да изтече на 19 октомври 2023 година, само че се удължава с 18 месеца до 19 април 2025 година

" Продължаващата военна инвазия на Русия в Украйна и произлизащата от нея филантропична рецесия изискват Съединените щати да продължат да оферират сигурност и отбрана на украинците, които може да не съумеят да се върнат в страната си ", сподели министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас .

Администрацията уголемява краткотрайния предпазен статут на хора от все по-голям брой страни, в това число Камерун, Хаити и Венецуела , като част от метода на моркова и тоягата към имиграцията, който съчетава повече легални влизания по филантропични аргументи с повече наказателни ограничения против всеки, който влиза нелегално в страната.

Украинците за първи път получиха краткотраен предпазен статут незабавно след нахлуването на Русия. Администрацията добави филантропично условно освобождение за тези, които не са в Съединените щати, ход, който счете за толкоз сполучлив, че по-късно направи същото за хора от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела.

Решението от петък дава в допълнение време на украинци, чиито предпазен статут трябваше да изтече при започване на идната година.

Кубинците, хаитяните, никарагуанците и венецуелците са изправени пред повече неустановеност.

Тексас и други водени от републиканците щати оспорват условно освобождение на до 30 000 души на месец от тези четири страни, само че не оспорват статута на украинци. Следващата седмица е плануван развой във Виктория, Тексас.

Украинските имигранти са разпръснати необятно в Съединените щати, с най-големи концентрации в Ню Йорк, Чикаго, Сиатъл и Сакраменто, Калифорния , столичните региони.
 Стотици украински мъже бягат в Румъния от войната
Стотици украински мъже бягат в Румъния от войната

Те са поискали закрилата на румънската страна че идват от страна в конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР