Администрацията на Байдън ще забрани медицинските дългове от кредитните резултати на американците

...
Администрацията на Байдън обяви голяма инициатива за защита на американците
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън обяви голяма инициатива за защита на американците от медицински дългове в четвъртък, очертавайки планове за разработване на федерални правила, забраняващи неплатени медицински сметки да засягат кредитните резултати на пациентите.

Разпоредбите, ако бъдат приети, потенциално биха помогнали на десетки милиони хора, които имат медицински дългове в кредитните си отчети, елиминирайки информация, която може да понижи резултатите на потребителите и да затрудни много хора да си намерят работа, наем апартамент или осигуряване на заем за кола.

Новите правила също ще представляват едно от най-значимите федерални действия за справяне с медицинския дълг, проблем, който натоварва около 100 милиона души и принуждава легиони да поемат допълнителна работа, да се отказват от домовете си и да дават храна и други основни неща, установи разследване на KFF Health News-NPR.

дело пред Върховния съд, чието консервативно мнозинство отрязва федералните регулаторни правомощия.

Но ходът на администрацията на Байдън привлече силна похвала от групи пациенти и потребители, много от които от години настояват федералното правителство да засили защитата срещу медицински дългове.

„Това е важен крайъгълен камък в нашите колективни усилия и ще осигури незабавно облекчение на хората, чиито кредити са засегнати несправедливо, просто защото са се разболели“, каза Емили Стюарт, изпълнителен директор на Community Catalyst, Бостън организация с нестопанска цел, която е помогнала да ръководи усилията за национален медицински дълг.

Отчитането на кредити, заплаха, предназначена да накара пациентите да плащат сметките си, е най-честата тактика за събиране, използвана от болниците, показва анализ на KFF Health News.

„Отрицателното кредитно отчитане е една от най-големите болезнени точки за пациентите с медицински задължения“, каза Чи Чи Ву, старши адвокат в Националния център за потребителско право. „Когато чуем от потребителите за медицински дългове, те често говорят за опустошителните последици, които лошите кредити от медицински дългове са имали върху финансовия им живот.“

Въпреки че една черна точка върху кредитния рейтинг може да няма голям ефект за някои хора, въздействието може да бъде опустошително за тези с големи неплатени медицински сметки. Налице са все повече доказателства, например, че кредитните рейтинги, понижени от медицинския дълг, могат да застрашат достъпа на хората до жилище и да подхранват бездомността в много общности.

В същото време изследователите на CFPB са открили, че медицинският дълг — за разлика от други видове дълг — не предсказва точно кредитоспособността на потребителя, поставяйки под въпрос колко е полезен в кредитния отчет.

Трите най-големи кредитни агенции – Equifax, Experian и TransUnion – казаха, че ще спрат да включват някои медицински дългове в кредитни отчети от миналата година. Изключените дългове включват изплатени сметки и тези под 500 долара.

Но доброволните действия на агенциите пропуснаха милиони пациенти с по-големи медицински сметки в техните кредитни отчети. И много защитници на потребителите и пациентите призоваха за повече действия.

Националният център за потребителско право, Community Catalyst и около 50 други групи през март изпратиха писма до CFPB и IRS, настоявайки за по-строги федерални действия за ограничаване на събирането на дългове от болниците.

Държавните лидери също са предприели стъпки за разширяване на защитата на потребителите. През юни Колорадо прие новаторски законопроект, който забранява медицинските дългове да бъдат включени в кредитните отчети на жителите или включени в техните кредитни резултати.

Много групи призоваха федералното правителство да забрани на освободените от данъци болници да продават дългове на пациенти или да отказват медицински грижи на хора с просрочени сметки, практики, които остават широко разпространени в САЩ, установи KFF Health News.

Болнични лидери и представители на индустрията за събиране на дългове предупредиха, че подобни ограничения върху способността на медицинските доставчици да получават плащане на сметките си може да имат непредвидени последици, като например да накарат повече болници и лекари да изискват предварително плащане преди доставка грижа.

По-леките кредитни изисквания също биха могли да улеснят потребителите, които не могат да се справят с повече дългове, да получат заеми, които може да не са в състояние да изплатят, предупредиха други.

„Жалко е, че CFPB и Белият дом не отчитат множеството последствия, които ще възникнат, ако медицинските доставчици бъдат избрани в фактурирането им в сравнение с други професии или индустрии“, каза Скот Пърсел, главен изпълнителен директор на ACA International, водещата търговска асоциация в колекторската индустрия.

За този проект

„Диагноза: Дълг“ е партньорство за докладване между KFF Health News и NPR, изследващо мащаба, въздействието и причините за медицинския дълг в Америка.

Поредицата се основава на оригинално проучване на KFF, съдебни регистри, федерални данни за болнични финанси, договори, получени чрез заявки за публични регистри, данни за международни здравни системи и едногодишно разследване на финансовата помощ и политиките за събиране на повече от 500 болници в цялата страна.

Беше проведено допълнително изследване, което анализира данни от кредитното бюро и други демографски данни за бедност, раса и здравословно състояние за KFF Health News, за да проучи къде е концентриран медицинският дълг в САЩ и какви фактори са свързани с високите нива на дълг .

Институтът JPMorgan Chase  от извадка от притежатели на кредитни карти Chase, за да види как балансите на клиентите могат да бъдат засегнати от големи медицински разходи. А CED Project, организация с нестопанска цел в Денвър, работи с KFF Health News върху проучване на своите клиенти, за да проучи връзките между медицинския дълг и жилищната нестабилност.

Журналистите на KFF Health News работиха с изследователи на общественото мнение на KFF, за да проектират и анализират "." Проучването е проведено от 25 февруари до 20 март 2022 г., онлайн и по телефона, на английски и испански език, сред национално представителна извадка от 2375 възрастни в САЩ, включително 1292 възрастни с настоящ дълг за здравни грижи и 382 възрастни, които са имали дълг за здравни грижи в последните пет години. Маржът на извадковата грешка е плюс или минус 3 процентни пункта за пълната извадка и 3 процентни пункта за тези с текущ дълг. За резултати, базирани на подгрупи, границата на извадкова грешка може да е по-висока.

Репортери от KFF Health News и NPR също проведоха стотици интервюта с пациенти в цялата страна; разговаря с лекари, лидери в здравната индустрия, защитници на потребителите, адвокати по дългове и изследователи; и прегледани резултати от проучвания и анкети относно медицинския дълг.

KFF Health News е национален нюзрум, който произвежда задълбочена журналистика по здравни проблеми и е една от основните оперативни програми на KFF – независим източник на здравеопазване политически изследвания, социологически проучвания и журналистика. Научете повече за KFF.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР