Администрацията на Байдън предложи нови строги ограничения за търсещите убежище

...
Администрацията на Байдън предложи нови строги ограничения за търсещите убежище
Коментари Харесай

САЩ със строги ограничения за търсещите убежище

Администрацията на Байдън предложи нови строги ограничавания за търсещите леговище заявявайки, че желае да предотврати мигрантския напор към южната граница,след като контролите, обвързван с Ковид, бъдат отстранени.

Новите правила принуждават мигрантите, пътуващи към Съединени американски щати, да подават молби за леговище онлайн посредством държавното приложение CBP One и да си уговарят среща с американски чиновници или да подават молби за леговище първо в страна, през която минават, с цел да стигнат до границата на Съединени американски щати.

Тези, които не преминат през този развой и все пак пресекат границата, ще се смятат за лица, които нямат право на леговище.

Предложените правила, оповестени във Федералния указател за 30-дневен интервал за мнения преди използването им, наподобява частично възраждат строгия режим, открит от предшественика на президента Джо Байдън - Доналд Тръмп, който в последна сметка беше приет за противоконституционен.

Но администрацията на Байдън съобщи, че при липса на дейности от страна на Конгреса това е единственият метод да се оправи с мигрантския напън по границата, където всеки месец до 200 000 души се пробват да преминат, като множеството от тях желаят леговище.

" Тази администрация няма да допусне всеобщ безпорядък и безвластие на границата поради бездействието на Конгреса ", съобщи чиновник, поискал анонимност.

Новите правила се преценяват със система, която към този момент се ползва на процедура за мигрантите от Украйна, Венецуела, Куба, Никарагуа и Хаити.

Очаква се разпоредбите да бъдат въведени, когато бъде анулирана актуалната стратегия по член 42, която употребява контрола на пандемията Covid-19 за строго ограничение на имиграцията, което се чака да стане на 11 май.

" Укрепваме съществуването на законни и проведени пътища за мигрантите да дойдат в Съединените щати, като в това време предлагаме нови наказания за тези, които не употребяват процедурите, предоставени им от Съединените щати и техните районни сътрудници ", съобщи в изказване министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Дъжностните лица обявиха, че новите правила са краткотрайни и ще изтекат след 24 месеца, само че не споделиха какво ще ги размени.

Промигрантските групи осъдиха новата мярка, сравнявайки я с дейностите на Тръмп, който направи съвсем невероятно влизането в Съединени американски щати с молби за леговище.

" Тази огромна възбрана за даване на леговище ще затвори вратата за безчет бежанци, които търсят сигурност и протекция в Съединените щати ", съобщи Аби Максман, президент на Oxfam America.

" Тази политика е противозаконна, неморална и ще докара до ужасяващи човешки жертви за децата, дамите и мъжете, търсещи сигурност ", сподели тя./БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР