Администрацията на Байдън обмисля да използва програма на Държавния департамент

...
Администрацията на Байдън обмисля да използва програма на Държавния департамент
Коментари Харесай

Екипът на Байдън обмисля отпускане на безвъзмездна помощ за нова военна помощ за Украйна

Администрацията на Байдън обмисля да употребява стратегия на Държавния департамент на Съединени американски щати за разпределяне на безплатна помощ, с цел да изпрати спомагателна военна помощ на Украйна, сподели през вчерашния ден американски чиновник, представен от Ройтерс.

Държавният департамент може да окаже помощ на задгранични държавни управления за закупуване на американско отбранително съоръжение и за военно образование по програмата „ Форин милитари сейлс “ (Foreign Military Sales). Това е дотация или заем по стратегия, която оказва помощ на американски съдружници и сътрудници да закупуват артикули, свързани със сигурността.

Изданието „ Политико “ първо заяви през вчерашния ден за проучвателната самодейност, като цитира двама осведомени с нея американски чиновници.
Според документ на Държавния департамент от 21 септември, задгранично военно финансиране за към 650 милиона $ е останало отвън плануваните общо 4,65 милиарда $, избрани за Украйна и страни, наранени от военния спор.
Говорител на Държавния департамент отхвърли коментар за обявеното от „ Политико “.
Програмата за задгранично военно финансиране се употребява необятно, отбелязва Ройтерс. През август администрацията на президента Байдън утвърди прекачване на средства в Тайван по тази стратегия, в границите на която нормално са подпомагани суверенни страни.
Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР