Администрацията на Байдън и съюзниците на САЩ обсъждат да наложат

...
Администрацията на Байдън и съюзниците на САЩ обсъждат да наложат
Коментари Харесай

Западните страни ще спрат износа на технологии към Русия, ако нападне Украйна

Администрацията на Байдън и съдружниците на Съединени американски щати разискват да наложат надзор върху износа за Русия, в това число върху сензитивните технологии и електроника, в случай че президентът Владимир Путин завземе повече от Украйна, е декларирал за Bloomberg човек, осведомен с полемиките, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Въпреки че не са взети никакви решения, комерсиалните ограничавания могат да се отнасят за експорт от Съединени американски щати за Русия и евентуално за някои задгранични артикули. Обмислят се и ограничения, които да отрежат на Русия достъпа до микроелектроника, създадена със или основана на американски програмен продукт или технология. Следващата седмица следва серия от договаряния сред Съединени американски щати и Русия и напоследък администрацията на президента Джо Байдън ускорява реториката си против Кремъл. Тя ще се основава на сюжета за господството на Съединени американски щати в областта на технологиите, посредством което могат да ударят военния и гражданския бранш, както и софтуерните упоритости на Русия.

Ефектите може да се отразят върху авионика за самолетите и машинни принадлежности до смарт телефони, игрални конзоли, таблети и тв приемници. При избрани дейности Русия може да бъде подложена на експортен надзор, също толкоз непоколебим, колкото този за Куба, Иран, Северна Корея и Сирия. Отделно почитан чиновник на Съединени американски щати сподели в събота, че администрацията на Байдън ще отсрочи поемането на твърди задължения по време на договарянията с Русия идната седмица, ориентирани към облекчение на напрежението към Украйна, и възнамерява полемики със съдружниците преди всевъзможни съглашения. Съединени американски щати възнамеряват да търсят области на координиране и са подготвени да проучат реципрочни ограничавания за стратегически бомбардировачи и наземни учения. Но Съединени американски щати няма да договарят за понижаване на разполагането на войски, сподели служителят, отричайки отчет на NBC News.

В петък американският държавен секретар Антъни Блинкън упрекна Москва, че употребява военни закани, дезинформация и целенасочени убийства, с цел да построи сфера на въздействие отвън нейните граници. Коментарите на Блинкън и американския чиновник бяха в сходство с казаното от него и други чиновници на администрацията през последните седмици. Те дадоха повече сигнали, че Съединени американски щати няма да предложат огромни отстъпки – на думи или на каузи когато висши американски и съветски чиновници стартират договаряния в Женева в понеделник. Русия не е оптимистично настроена към договарянията, сподели заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков в изявление за Интерфакс. Преговарящите на страната желаят бързо решение. Той повтори, че Москва упорства за гаранции за сигурност, с цел да спре разширението на НАТО, в това число че изтегля някои сили и държи ракети отвън граничните страни, съгласно новинарската организация.

„ Не мисля, че ще забележим някакви пробиви през идната седмица “, е споделил Блинкън в предаване излъчено по на CNN в неделя. „ Ще изслушаме техните опасения “. Те ще изслушат нашите опасения и ще забележим дали има учредения за прогрес, “ е споделил още държавният секретар. Блинкън отхвърли настояванията на Русия за евакуиране на войските на НАТО от Източна Европа и обвързващите уверения от страна на алианса да спре разширението си на изток. „ Не обмисляме нито едно от тези решения “, е споделил той пред CNN. Тези полемики ще бъдат последвани от срещи сред членове на НАТО и Русия в Брюксел, а по-късно и среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа по-късно през седмицата, до момента в който западни длъжностни лица се пробват да убедят съветския президент Владимир Путин да отдръпна повече от 100 000 бойци, които се намират на границата с Украйна през последните месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР