Администрацията на Байдън финализира дългоочакваните разпоредби, насочени към емисиите, генерирани

...
Администрацията на Байдън финализира дългоочакваните разпоредби, насочени към емисиите, генерирани
Коментари Харесай

Байдън предприема мерки срещу дизеловите камиони в опит да се бори с изменението на климата, да намали емисиите

Администрацията на Байдън завърши дълго чаканите разпореждания, ориентирани към излъчванията, генерирани от тежкотоварни транспортни средства, в това число камиони и рейсове, най-новите залп в обширната стратегия за климата на президента Байдън.

Агенцията за запазване на околната среда разгласи новите разпореждания в петък сутринта и чиновници споделиха, че те съставляват най-строгите до момента стандарти за излъчвания на парникови газове от този тип. Правилата ще влязат в действие от началото на 2026 година за транспортни средства от моделна година 2027 и последователно ще станат по-строги през моделната година 2032, принуждавайки по-голям брой камиони и рейсове да бъдат с нулеви излъчвания през този интервал от време.

„ EPA's стандартите допълват невижданата инвестиция на президента Байдън в нашите служащи и общности за понижаване на нездравословните излъчвания, като в същото време укрепват индустриалния ни потенциал за транспортните технологии на бъдещето “, сподели съветникът по климата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР