Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да назначи координатор

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да назначи координатор
Коментари Харесай

Администрацията на Тръмп обмисля да назначи координатор по имиграционната политика

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да назначи координатор по имиграционните въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на осведомени източници.

Той ще координира президентските политики по имиграционните въпроси сред обособените федерални организации.

Все още не е ясно дали той ще бъде част от екипа на Белия дом или ще бъде назначен в министерството на вътрешната сигурност.

Две имена се загатват за поста - това на някогашния държавен секретар на Канзас Крис Кобак и на някогашния основен прокурор на Вирджиния Кен Кучинели. И двамата са крайнодесни консерватори с твърди визии по имиграционните въпроси.

Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико, в случай че Мексико не спре противозаконната имиграция.

Същевременно президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че страната му се старае да реши казуса, възникващ от огромния поток на мигранти, идващи от страните от Централна Америка към Съединени американски щати. Той сподели, че Мексико ще помогне за контролиране на потока от централноамерикански мигранти, преминаващи пред територията му към Съединени американски щати, само че добави, че би трябвало да бъдат изкоренени аргументите, предизвикващи този феномен.

Мексиканските управляващи пък задържаха към 500 противозаконни имигранти от страни от Централна Америка. Задържането е станало при две интервенции в щата Чиапас. По-голямата група е била от 338 души, от които 157 деца. Петнадесет души са придружавали с три коли мигрантите, пътували в пет рейса. Те са задържани за трафик на хора. Сред арестуваните имало гватемалци, хондурасци, салвадорци, никарагуанци и един кубинец. Останалите мигранти, които се придвижвали в кортеж, били задържани на път покрай граничния град Тапачула, в южната част на Чиапас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР