Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на руски

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи санкции на руски
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на руски бизнесмени заради кибератаки

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп наложи наказания на съветски предприемачи и компании за осъществяване на хакерски атаки и подкрепяне на съветската войска и разузнаване с други злонамерени дейности, съобщи Асошиейтед прес, представена от " Дарик ".

Финансовото министерство на Съединени американски щати съобщи, че глоби пет съветски компании и трима техни управителни фрагменти според признат предходната година закон и президентски декрет за наказване на опитите за навлизане в американски компютърни системи. Санкциите включват заледяване на активи, които са под юрисдикцията на Съединени американски щати, и възбрана на американски лица да работят със глобените.

Санкциите са в отговор на редица хакерски атаки, в това число миналогодишната офанзива " НотПетя ", както и поради прониквания в енергийната мрежа на Съединени американски щати и в световни мрежови инфраструктури.

Санкционираните компании са Диджитал секюрити с офиси в Москва и Санкт Петербург и филиалите й ЕРПСкан и Ембеди, които имат офиси в Русия, Европа и Израел, както и Института за квантови научни проучвания с офиси в Москва и Санкт Петербург и Дайвтекносървисиз от Санкт Петербург. Санкционираните физически лица са Александър Лвович Трибун, Олег Сергеевич Чириков и Владимир Яковлевич Кагански, които работят за Дайвтекносървисиз.

Според финансовото министерство на Съединени американски щати Диджитал секюрити е предоставила материална и техническа помощ на на съветската Федерална работа за сигурност, а Дайвтекносървисиз е осигурила подводна екипировка и системи за гмуркане, в това число подводница на съветски държавни служби за следене и прехващане на информация от подводните кабели на морското дъно, по които минава по-голямата част от телекомуникационните данни в света
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР