Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е издала първото си

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е издала първото си
Коментари Харесай

САЩ уведомиха ООН за оттеглянето си от Парижкото споразумение

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е издала първото си документално съобщение към Организация на обединените нации, с което удостоверява плануваното евакуиране от Парижкото съглашение за климата, заяви БНР, като се базира на Би Би Си.

Новината бе доказана и от вицепрезидента Майк Пенс. “Съединените американски щати през днешния ден публично осведомиха Обединените народи, че се отхвърлят от Парижкото съглашение за климата ”, съобщи той по време на тирада пред Американската младежка фондация. Съединени американски щати обаче ще продължат присъединяване си в интернационалните договаряния, с цел да защитят ползите си, написа в уведомлението до Организация на обединените нации.

Преди два месеца Тръмп разгласи, че страната му ще се отдръпна от съглашението, което бе подписано през 2015 година В същото време в изказване на Държавния департамент се показва, че Вашингтон към момента е решен да понижи излъчванията си на парникови газове и остава зает с интернационалните старания за битка с климатичните промени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР