Администрацията на американския президент Джо Байдън в петък поиска от

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън в петък поиска от
Коментари Харесай

Байдън поиска Върховният съд да защити правото на аборт

Администрацията на американския президент Джо Байдън в петък изиска от Върховния съд спешни дейности, с цел да спре по-ниските съдилища в внезапното ограничение на достъпа до лекарство, което нормално се употребява за аборти, заяви Politico.

Министерството на правосъдието подаде незабавна молба до Върховния съд, откакто федерален апелативен съд отмени поредност от ограничения, които разшириха наличността на мифепристон през последните години.

Главният юрист Елизабет Прелогар назова евентуалното влияние на решението " надълбоко нездравословно "  и изиска от Върховния съд да отсрочи решението, до момента в който правосъдният спор продължава. Ако съдиите не желаят да създадат това, Министерството на правораздаването изиска

връщането да бъде спряно краткотрайно и съдиите да изслушат причините по въпроса преди лятната си почивка.

Припомняме, че губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закона за възбрана на абортите след шестата седмица.

ДеСантис подписа законопроекта няколко часа, откакто Камарата на представителите на Флорида одобри закон, наименуван Закон за отбрана на сърдечния темп, със 70 на 40 гласа.

Белият дом жигосах този ход, като предизвести, че възбраната на абортите " ще отнеме правата на дамите във Флорида и ще заплаши достъпа до аборти в целия Юг ".

" Горди сме, че поддържаме живота и фамилията в щата Флорида ", споделя ДеСантис в известието.

Законът ще трансформира Флорида в един от най-рестриктивните щати в страната за осъществяване на аборт и следва дейностите на други щати, ръководени от републиканците, за бързо ограничение на процедурата, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението " Роу против Уейд " предишното лято.

Мярката беше призната от Сената на щата на 3 април и от Камарата на представителите на Флорида в четвъртък, преди да се насочи към бюрото на ДеСантис за автограф.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР